24 Eylül 2024 Salı

TKŞ: Kahrolsun işgal, yaşasın direnişimiz

TKŞ üyeleri, Serêkaniyê ve Girê Spî'ye yönelik işgal saldırısının ikinci yılında eylem yaptı, Ortadoğu halklarına işgale karşı özgürlük için mücadele çağrısında bulundu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, Serêkaniyê ve Girê Spî'ye yönelik işgal saldırısının ikinci yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı.

Hesekê kent merkezinde bulunan Önderlik Bahçesi'nde gerçekleştirilen eylemde, "Kahrolsun işgal" ve "Yaşasın Serêkaniyê direnişimiz" sloganları atıldı.

TKŞ adına açıklama yapan Helîma Xidir, Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına tepki gösterdi, saldırılar nedeniyle yüzbinlerce kişinin evlerini ve topraklarını terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Helîma Xidir, "Türk işgaline onay veren emperyalist güçler, kendi çıkarları için devrimimizin iradesini kırmak istediler. Bu politika esas olarak DAİŞ ve işgalci Türk devleti tarafından yürütülmüştür" dedi.

Türk devletinin işgal saldırılarını halen sürdürdüğüne dikkat çeken Helîma Xidir, tüm Ortadoğu halklarını işgale karşı özgürlük için mücadeleye çağırdı.