23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: Sömürgecilik yenilecek biz kazanacağız

Medya Savunma Alanları'na yönelik yeni işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan TKŞ, AKP-MHP iktidarının Amerika'nın desteğini ve KDP'nin işbirliğiyle işgali saldırılarını sürdürdüğünü belirtti. TKŞ, "Sömürgecilik yenilecek biz kazanacağız" dedi. 

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle başlattığı işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Sömürgeci faşist Türk devletinin 17 Nisan'dan bu yana Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırıp yeni işgal saldırısını başlattığı belirtilen açıklamada bu işgal saldırısının Amerika'nın desteği ve KDP, Irak devletinin işbirliğinde geliştiğinin altı çizildi. 

TKŞ'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Irak devleti, KDP ve Türk devleti Amerikanın da destekleriyle imzaladıkları 9 Ekim Anlaşmasıyla Şengal'i ve Medya Savunma Alanlarını teslim alma saldırılarını ortak şekilde başlatmışlardı. Geçtiğimiz günlerde Irak devleti ve KDP sömürgeci sınır duvarının inşasına başladı.

'KDP, ERDOĞAN'A KÖLELİK BAĞLARINI SÜRDÜRECEĞİNİN SÖZÜNÜ YİNELEDİ'
Bu duvar somut bir şekilde gerici güçlerin yeni saldırılara başlayacağının kanıtıydı. Yine Zap, Avaşin ve Metina'ya yönelik faşist Türk devletinin işgal saldırıları başladığında Irak devleti de Xanesor Asayisi'ne saldırdı. KDP, saldırıdan bir gün önce diktatör Erdoğan'ın sarayına çıkıp kölelik bağlarını sürdüreceğinin sözünü yineledi.

'BÖLGE GÜÇLERİYLE ORGANİZE GENİŞ BİR PLAN'
Saldırıar başladığında da güçlerini sömürgeci Türk devletinin yardımına koştu. Bu süreçle birlikte faşist Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları yoğunlaştı. Zırgan ve Eyn Îsa'da işgalciler saldırılarını arttırdı. Suriye sömürgeci BAAS rejimi de bölgede karışıklık çıkarma çabasında. Şêx Meqsûd ve Şehba'ya yönelik ambargoyu sertleştirmekte, Türk istihbaratıyla görüşmeleri sıklaştırmakta ve bölge güvenliğini yok etme, devrimi teslim alma derdinde. Bu tablo, başlayan işgal saldırılarının gerici bölge güçleriyle organize edilen geniş bir plan olduğunu göstermektedir.

'SÖMÜRGECİLİĞİ YENECEĞİZ, BİZ KAZANACAĞIZ'
Sömürgeci Türk devleti 23 Nisan 2021 gecesinden bu yana Zap, Avaşîn ve Metina'ya yönelik işgal saldırılarını sürdürmektedir. Fakat kazanamamıştır. Nasıl ki Garê'de yenildilerse Zap, Avaşin ve Metina'da da yenilmişlerdir. Aynı şekilde Til Temir, Zirgan ve Eyn Îsa'da da yenilmektedirler. Bu saldırılar diktatör Erdoğan ve işbirlikçilerinin sonunu getirecektir. Bu gün bütün faşist, diktatör ve gerici güçler devrimcilere karşı birleşmişlerdir. Bütün devrimci, sosyalist, demokrat, barışsever ve özgürlükçü güçler de bu saldırganlık ve gericiliğe karşı birleşmelidir. Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) olarak bütün yurtsever halklarımızı özgür Kürdistan, Rojava devrimi ve ezilenlerin özgürlük mücadelesine güç katmak için mücadeleyi büyütmeye, özgürlük savaşçılarının yanında saf tutmaya çağırıyoruz. Sömürgeciliği yeneceğiz, biz kazanacağız."