23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ'li Berxo: Rojava halkı olarak her yerde direneceğiz

TKŞ üyesi Mirza Berxo, Rojava halklarının Türk devletinin işgal tehditleri ve saldırılarına direndiğini söyledi, dünya halklarına dayanışma çağrısında bulundu. Berxo, "Bize yönelik saldırı tehditleri sadece bugünün, yarının değil her günün tehdidi. Biz her gün bu tehdidin altında yaşıyoruz" dedi.

Türk devleti ve çetelerinin Rojava- Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları artarak sürüyor.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyesi Mirza Berxo, Tayyip Erdoğan'ın Minbic ve Til Rifat'a yönelik işgal tehditleri ile Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarını değerlendirdi. 

ETHA'ya konuşan Berxo, işgal saldırılarına karşı Kürdistan dağlarında direnen gerillaları ve zindanlarda direnişi büyüten devrimci yurtsever tutsakları selamladı.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik yeni bir saldırı gerçekleştirmek istediğini hatırlatan Berxo, bölgedeki son durumu şöyle özetledi: "Saldırı tehditleri sadece dünün, bugünün, yarının değil, biz her gün bu tehdit altında yaşıyoruz. Bu tehditler eskiden beri var. Sadece tehdit etmiyor, suikast saldırıları gerçekleştiriyor. Kobanê'nin köyleri, Til Rifat, Minbic, Zirgan ve Ayn İsa'yı her gün bombalıyor. Özellikle sivil halk hedef alınıyor. Halk yaralanıyor, şehit düşüyor. Biz Komünist Devrimci Hareket olarak tehditler karşısında geri adım atmıyoruz, direniyoruz. Halkımız bir direniş tarihine sahip, direnerek kendi tarihini yazıyor."

Türk devletinin işgal bölgelerinde işlediği suçlara ilişkin onlarca görüntü çıktığını hatırlatan Berxo, "Herkes görüyor videolardan, Rojava'da Kürt halkına nasıl saldırı gerçekleştiriliyor" dedi.

'ERDOĞAN OSMANLI DÖNEMİNE DÖNMEK İSTİYOR'
Savaşın sadece silahlarla değil ekonomik, psikolojik ve özel savaş yöntemleriyle sürdürüldüğüne işaret eden Berxo, MİT'e çalışan ajanların itiraflarını hatırlattı, "Patlatmalar gerçekleştiriyorlar, yer deşifre ediyorlar, istihbarat veriyorlar" diye belirtti.

Berxo, Erdoğan kendi çıkarlarının peşinde olduğunu söyledi, "Sömürgeci Osmanlı devleti 400 yıl buralarda hüküm sürdü. O tarihe geri dönmek istiyor" şeklinde konuştu.

'GERİLLA DİRENİŞİNİ KIRAMADIĞI İÇİN YÖNÜNÜ ROJAVA'YA ÇEVİRİYOR'
Rojava'ya yönelik saldırı tehditlerinin bir nedeninin de Türk devletinin Kürdistan dağlarında aldığı ağır darbeler olduğunu belirten Berxo şunları ifade etti: "Erdoğan ne kadar gerillanın direnişini kırmak istese de, kimyasal silahlarla saldırsa da gerilla direnişi her zaman sürdürüyor. Hiçbir zaman geri adım atmıyor. Türk devleti bir adım ilerleyemiyor, çünkü gerilla direnişi çok güçlü. Kürdistan dağlarında büyük darbe yiyor o yüzden Rojava'da başka bir cephe açmak istiyor. Bu nedenle Minbic, Til Rifat'ı sadece tehdit etmiyor, toplarla saldırıyor."

Erdoğan'ın Kürt halkına karşı savaştığını vurgulayan TKŞ üyesi Mirza Berxo, "Terörist diye burada sivillere saldırıyor. Aslında kendisi terörist. Her gün sivil halkı katlediyor" dedi.

'DEVLETLERE DEĞİL DİRENEN HALKIMIZA GÜVENİYORUZ'
İşgal tehditlerine karşı dünya halklarına dayanışma çağrısı yapan Berxo, şöyle devam etti: "Tüm dünya gözünü açsın. Buraya Rojava'ya baksınlar. Sadece Rojava'ya da değil Başûr'a ve Şengal'e baksınlar. Türk devleti sivil halkı hedef alınıyor, suikast saldırısında bulunuyor, şehit ediliyor, yaralanıyor."

Erdoğan'ın tehditlerinin Ukrayna-Rusya savaşından bağımsız olmadığını belirten Berxo, Türk devletinin Rus güçlerinden boşalacak yerleri işgal ederek yerleşmeyi planladığını söyledi.

Berxo, ABD, İran, Rusya ve Suriye'nin Türk devletinin saldırıları sessiz kalarak göz yumduğunu vurguladı, "Amerika, İran, Rusya ve Suriye'ye güvenmiyoruz. Hiçbir devlete güvenmiyoruz. Güvenimiz direnen halkımızadır, şehitlerimizedir" diye vurguladı.

Berxo, Kürt halkına Rojava'ya yönelik saldırı planlarına karşı direnişi büyütme çağrısı yaptı, Türk devletinden gelecek her türlü saldırıya karşı savaşacaklarını, direneceklerini vurguladı. Berxo, "Zafer bizim olacak" dedi.