23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ'li Sidwo: Türk devleti ve DAİŞ'in planlarını boşa düşüreceğiz

TKŞ sözcülerinden Cemil Sidwo, DAİŞ'in Sinaa Hapishanesi'ne yönelik saldırısının arkasında Türk devleti olduğunu belirtti, "Ne olursa olsun toprağımıza sahip çıkacağız. Türk devleti ve ortaklarının planlarını boşa düşüreceğiz" diye konuştu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) sözcülerinden Cemil Sidwo, DAİŞ'in Hesekê'deki Sinaa Hapishanesi'ne yönelik saldırısını değerlendirdi. ETHA'ya konuşan Sidwo, başta Xiweran mahallesi olmak üzere hapishane çevresindeki mahalleler ve binalarda temizlik operasyonlarının sürdüğünü hatırlattı. Saldırının arkasında Türk devletinin
olduğuna işaret eden Sidwo, "Türk devleti ve ortakları çok kirli bir siyaset yürütüyor" dedi.

Türk devletinin DAİŞ ve diğer çetelere silah eğitimleri ve lojistik destek verdiğinin geçmişte de açığa çıktığını hatırlatan Sidwo şunları dile getirdi: "Aylarca süren sızmalarla çeteler mahalleye yerleşiyorlar. Yaptıkları hazırlıkların sonucu olarak getirdikleri patlama araçlarını hapishanenin kapısı önünde patlatarak, 5 bin çeteyi kurtarmak ve bunları Rojava'da dağıtmak amacını güdüyorlardı.

Bunun yanı sıra Hesekê'den Til Temir'e kadar bir hat oluşturarak burayı kontrolleri altına almayı amaçlıyorlardı. Bu saldırıda dahil olmak üzere Özerk Yönetimi hedefleyen birçok plan Türk devleti ve ortakları tarafından hazırlandı ve gerçekleştirilmeye çalışıldı."

'NE OLURSA OLSUN TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Suriye, İran ve Rusya gibi devletlerin bu saldırıya karşı sessiz kaldıklarını belirten Sidwo, "Sessiz kaldıkları bu saldırı tüm dünyayı tehdit eden bir saldırı. Bazılarıysa propaganda yapıyor. Onların da bu saldırıda parmağı var" diye konuştu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve İç Güvenlik Güçleri'nin bölgede kararlı bir mücadele verdiğini dile getiren Sidwo şöyle devam etti: "Askeri kuvvetlerimiz, 5 gündür Xiweran mahallesi ve çevresinde büyük bir direniş sürdürüyor. Ne olursa olsun toprağımıza sahip çıkacağız. Türk devleti ve ortaklarının planlarının önüne geçecek ve boşa düşüreceğiz."

HALKA ÇAĞRI: HALKIMIZ SARSILMAZ BİR BİRLİK İÇİNDE EL ELE VERMELİ
Komünist Devrimci Hareket'nin tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarına çağrı yaptığını dile getiren Sidwo, "Nerede yanlış bir hareket, şüphe çeken davranışlarda bulunan bir kişi görürseniz hiç vakit kaybetmeden Asayiş güçlerine bilgi veriniz. Tüm halkımız sarsılmaz bir birlik içinde el ele vermeli. Türk devleti ve çetelerinin planlarını boşa düşürmemizin yolu budur. El ele verelim ki Türk devleti ve ortaklarının üzerimizde uyguladıkları kirli siyaseti boşa düşürelim" diye konuştu.

Rojava devrimi için binlerce şehit verildiğini, büyüt bedeller ödendiğin altını çizen Sidwo son olarak şunları söyledi: "Özerk Yönetimi ve bugünkü düzeyine getirilene kadar verilen emekleri ve bugünkü durumunu bozmak ve yıkmak için büyük bir planı devreye koydular. Saldırı, bu planın ürünüdür ve bu plan boşa çıkarılmaktadır. TKŞ olarak yineliyoruz; Türk devletinin kirli siyaseti karşısında duracağız, şehitlerimize sahip çıkarak bu planları boşa çıkaracağız. Zafer Rojava'nındır."