7 Ekim 2024 Pazartesi

TÖP Konferansı: Direniş sosyalizmle buluşmalı

TÖP, "21. yüzyıl devrimci komünist öznesinin inşası için" sloganıyla konferansı düzenledi. Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'ndeki konferansta, faşizme karşı birleşik mücadele edilerek kazanılabileceği vurgulandı. Konferansta halkın direnişinin sosyalizmle buluşması gerektiği kaydedildi.

Toplumsal Özgürlük Partisi "21. yüzyıl devrimci komünist öznesinin inşası için" sloganıyla gerçekleştirdiği parti konferansını Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde topladı. 

Saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı'nın okunması ile başlayan konferansın açış konuşmasını TÖP Dönem Sözcüsü Juliana Gözen yaptı. Mevcut sistemin halklara ölümü dayattığını dile getiren Gözen, halkların birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade etti, "Çete-mafya iktidarı ülkeyi şiddetle, cezasızlık politikasıyla ve faşizmle yürütüyor. Bu halk ne faşizme ne de bu sisteme teslim olmuyor. Bunca zulme karşı kendi onurlu duruşunu sürdürüyor. Direniş ekseninin sosyalizmle buluşması gerekir. Birleşirsek ancak bir kazanım elde edebiliriz. Şu an ete kemiğe bürünme zamanıdır" dedi.

Gözen, "Bizler bu tarihsel anın içerisinde, sistemin tahrip ettiği her alanda, derviş adanmışlığı sabrı ama aynı zamanda şövalye ruhunun değiştirme, öncülük etme ve kazanma ruhu ile an'a, şimdiye müdahale edeceğiz, değiştireceğiz yoldaşlar" dedi.

TÖP kurucularından Oğuzhan Kayserilioğlu'nun online katılarak konuşma yaptığı konferansa, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Kaldıraç temsilcisi Hakan Dilmeç, Emekçi Hareket Partisi Sözcüsü Özge Akman ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Demokrasi Konferansı adına Rıza Türmen, Demokrasi İçin Birlik adına Nesteren Davutoğlu, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Hasan Polat, Umut-Sen Temsilcisi Murat Bostancı, Barış Annesi Emine Erbek, BDSP Temsilcisi İpek Bozkurt, Gezi ayaklanmasında polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, TKH adına Ali Öztürk, TKP adına Kıvanç Ünlütürk, BTS Genel Başkanı Murat Oral, Potere al Popolo adına Maurizio Coppola, EMEP adına Mehmet Özcan, Suruç Aileleri adına Murat Budak, Sosyalist Dayanışma Platformu adına Sezgin Kartal, DGD-Sen adına Neslihan Acar, Devrimci Hareket Partisi adına Ezgi Önalan, Dostluk ve Kültür Derneği adına Fevzi Göktan katılarak konuşma yaptı.

Konuşmalarda, faşizme karşı birlikte mücadele mesajı verildi. 

'TECRİDİN SONA ERMESİ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM'
Konferansta Barış Anneleri adına konuşan Emine Erbek, hapishanelerde süren açlık grevlerini hatırlattı, İmralı tecridinin sona ermesi için birlikte mücadele etmek gerektiğini söyledi.

'BU DÜZENİ YIKMANIN ZAMANI GELDİ'
Gezi direnişi sırasında Hatay'da katledilen Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ise, "Hatay'dan Ahmet Atakan'ın, İsmail Korkmaz'ın, Abdullah Cömert'in, devrimci selamlarını getirdim. Benim bir anne olarak yüreğim yangın yeri. Ülkenin de durumu ortada, ülke de yangın yeri. Artık birleşmenin ve bu düzeni yıkmanın zamanı geldi" dedi.

Konferansta, Edirne F Tipi Hapishanesi'nde tutsak edilen HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mesajı da okundu.

Konferans Pınar Aydınlar'ın türküleri eşliğinde çekilen halayların ardından karar tasarıları üzerine yapılan konuşmalarla devam ediyor.