4 Ekim 2024 Cuma

TTB'den grev açıklaması: Mücadelemiz sürecek

Yaptıkları greve ilişkin açıklama yapan TTB Merkez Konseyi, "Emek bizim söz bizim" diyerek mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, ülke genelinde gerçekleştirdikleri greve ilişkin açıklama yaptı. 

Uzun yıllardır sağlık alanında sürdürülen politikaların olumsuz sonuçlarının, pandeminin yönetilememesi ile derinleştiği ve bu politikalardan hem sağlık emekçilerinin hem de toplumun fazlasıyla zarar gördüğü kaydedilen açıklamada, "11 Ekim 2021'de başlattığımız eylem süreci, düzenlediğimiz Beyaz Yürüyüş ve Beyaz Forum, uygulanan sağlık politikalarına karşı özlük haklarımız ve toplumun sağlığı üzerinden yürüttüğümüz mücadelenin parçasıydı. Bu mücadelenin bir sonucu olarak; hekim ve diş hekimlerinin gelirleri ve özlük haklarında yapılacağı öngörülen düzenleme gündeme geldi. Sonrasında ise düzenleme; meslek onurumuz ve Meclis içtüzüğü hiçe sayılarak, tüm uyarılarımıza rağmen geri çekildi.  Bunun üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık-emek meslek örgütleri olarak ‘oyalama değil, hakkımızı istiyoruz' diyerek, 15 Aralık 2021 günü için G(ö)REV kararı aldık" hatırlatması yapıldı. 

Açıklama şöyle devam etti: "Bugün 15 Aralık 2021; birçok ilin en büyük hastanelerinde, aile sağlığı, ilçe sağlığı merkezlerinde meslektaşlarımızın neredeyse tamamı g(ö)ev'deydi. Yoğun katılım ile gerçekleşen eylemimiz; gelecek için bizlere umut verirken, ülkenin her yanını sarmış karanlığa karşı da bir ışık oldu. ‘Bugün ayağa kalkmanın, bugün birbirimize güvenmenin, mesleğimizin taşıdığı gücü kullanmanın günüdür' çağrımıza yanıt vererek g(ö)rev eylemimize katılan başta genç hekimler olmak üzere tüm meslektaşlarımıza, tüm sağlık emekçilerine, sağlık emek-meslek örgütlerine, destek olan yurttaşlara teşekkür ediyoruz. Mücadelemiz, örgütlülüğümüzden aldığımız güç ile haklarımızı alana kadar sürecektir. Hep birlikte mücadele ederek kazanacağız, çünkü emek bizim söz bizim."