4 Ekim 2024 Cuma

TTB'den grev öncesi çağrı: Hastaların sağlığını bizden iyi kimse düşünemez

Yarın yapılacak grev öncesinde kamuoyuna yönelik bir mektup kaleme alan TTB, her zaman olduğu gibi her yaşta acil ve diyaliz hastalarının, gebeler, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarına bakılacağına, Covid-19 başvurularının reddedilmeyeceğini hatırlattı. Kimse hastaların sağlığını sağlık emekçilerinden iyi düşünmeyeceği vurgulanan mektupta, bu grevin tüm toplum için gerçekleşeceği kaydedildi ve dayanışma çağrısı yapıldı. 

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile çökertilen sağlık sisteminin artık devam ettirilemez bir hal almıştır belirten Türk Tabipleri Birliği (TTB) bir mektup kaleme aldı. Sağlık emekçilerin hastalarının sağlığını herkesten çok düşündüğünün altı çizilen mektupta, tüm kamuoyuna dayanışma ve yarın ülke genelinde yapacakları greve destek vermeleri istendi. 

Koronavirüs salgınının mevcut sağlık otoritesinin, toplum sağlığını korumak gibi bir derdinin olmadığını bir kez daha gösterdiği kaydedilen mektupta, TTB olarak sağlık sisteminin artık sağlık değil sağlıksızlık ürettiğini uzun süredir gündeme getirmelerine rağmen hiçbir adım atılmadığı vurgulandı. Mektupta, yaşanılan bu çöküşe tanıklık eden sağlık emekçiler olarak artık nefes alamadıklarının altı çizildi ve bilimden, yaşamdan, emekten yana değil sermayeden yana olan sağlık politikalarına karşı sabırlarının tükendiği dile getirdi .

Mektup, şu ifadelerle devam etti: "Emeğimizin bu denli yok sayıldığı, değersizleştiği bir ortamda çalışamıyoruz. Emeğimiz ile alay edercesine hızla getirilen ve aynı hızla çekilen yasa tasarılarına itirazımız var. Tükenmiş, mesleği değersizleştirilmiş, emeği görmezden gelinen, çalışma şartları sağlıksız olan sağlık emekçilerinden sağlık beklenemez. ‘Taleplerimiz sizin için, bizim için, hepimiz için... Sağlık mücadelesinde yan yanayız!' Toplumun sağlığı ancak sağlık emekçilerinin sağlığıyla mümkün olabilir.

Bu nedenle 15 Aralık Çarşamba günü G(ö)REVDEYİZ.  Her g(ö)rev etkinliğinde olduğu gibi her yaşta acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımına, COvid-19 veya Covid-19 şüphesi ile sağlık kurum ve kuruluşlarına yapılacak başvurular geri çevrilmeyecek, poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecektir.  Hastalarımızın sağlığını bizden daha iyi kimse düşünemez. Bugün görevimiz daha iyi bir sağlık sistemi için, haklarımız için. Sizlerden acil şartlar dışında sağlık kurumlarına başvurmayarak bizlere destek vermenizi talep ediyoruz. Bu eyleme vereceğiniz destek ile sağlıklı bir ülke için umudumuzu büyüteceğiz."