29 Eylül 2024 Pazar

'Türk devleti engel olarak gördüğü gazetecileri hedef alıyor'

Kuzey ve Doğu Suriye Özgür Basın Birliği, işgalci Türk devletinin Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de gazetecileri gözaltına almasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. YRA, özgür basının susturulamayacağını belirtti.

Özgür Basın Birliği (YRA), Türk devletinin Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de dün sabah gerçekleştirilen operasyonlarla 11 gazetecinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Qamişlo Mihemed Şêxo Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan açıklamayı YRA Eş Başkanı Malva Elî okudu. Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına ve Rojava'ya yönelik saldırılarını hatırlatan Malva Elî, "Gazeteciler Türk devletinin siyasetini ifşa ediyor. Türk devleti de kendisine karşı engel olarak gördüğü gazetecileri hedef alıyor. Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye, Güney Kürdistan, Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de işlediği suçların üzerini örtmek için tüm planlarını devreye koyuyor" dedi.

Türk devletinin düşünce özgürlüğünde bulunduğu yerin gözaltı saldırılarıyla bir kez daha kanıtlandığını belirten Malva Elî şunları vurguladı: "YRA ve Kuzey ve Doğu Suriye'deki tüm basın kuruluşları olarak, işgalci Türk devletinin gazeteci yoldaşlarımızı gözaltına almasını kınıyor, kalemimizi ve kameramızı işgal suçlarını ortaya çıkarıp tüm dünyaya yaymak için kullanacağımıza söz veriyoruz."

Malva Elî, açıklamanın sonunda uluslararası örgütlere şu çağrıyı yaptı; "Gazetecilerin serbest bırakılması ve Türk devletinin tutukladığı gazetecileri serbest bırakması için sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz."