29 Eylül 2024 Pazar

Tutsak yakınları aylardır direniyor: Çocuklarımızın davasının peşini bırakmayacağız

Adalet Nöbeti'nin 336. gününde olan Diyarbakır'daki tutsak yakınları, aylardır nöbette olduklarını ancak hiçbir taleplerinin karşılanmadığını belirtti. Tutsaklara yönelik zulme dikkat çeken tutsak yakınları, tutsakların hapishanelerde başlattığı açlık grevi direnişlerini de hatırlattı ve ekledi: "Çocuklarımızın davasının peşini bırakmayacağız."

Hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması için tutsak yakınlarının Diyarbakır'daki Adalet Nöbeti 336. gününde. Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, bir kez daha taleplerini yineledi.

Açıklamayı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) tutsak kalmasını insan hakkı ihlali olarak gördüğü ve doktorların "Hapishanede kalamaz" raporu verdiği hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan yaptı.

Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Bağlar İlçe Örgütü ile Mezopotamya Dil ve Araştırma Derneği'nin (MED-DER) destek verdiği eylemde Boltan, aylardır nöbette olduklarını hatırlattı. 

Gelinen süreçte hiçbir taleplerinin karşılanmadığına dikkat çeken Boltan, "Biz onlardan ağır bir şey istemedik, sadece çocuklarımızın haklarını verin dedik" dedi. Boltan, başta hasta tutsaklar olmak üzere tutsaklara zulüm edildiğini kaydetti ve şöyle devam etti: "Oğlum ile o gün konuştuğumda, arkadaşlarının açlık grevine girdiğini söyledi. Demek ki çocuklarımızın haklarını vermiyorlar, çocuklarımız greve giriyor. Bir kez daha söylüyoruz, biz çocuklarımızın davasının peşini bırakmayacağız."