1 Ekim 2024 Salı

Tutsak yakınları: Bize destek verin

İzmir'deki Adalet Nöbeti'nin 76. gününde anneler işkencelere karşı mücadeleyi sürdürdüklerini kaydetti. 

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 76. gününde İzmir Barosu önünde devam etti. İzmir Barosu önünde bir araya gelen ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urla, Çeşme ilçe örgütleri yöneticileri, Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu üyeleri destek verdi. Aileler, "Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)" yazılı önlükler giydi.

Nöbette konuşan HDP Urla İlçe Eşbaşkanı Nuran Erkek, ailelerin bütün hasta tutsaklar için burada olduklarını belirterek, yetkililerin hapishanelerde fiziksel ve psikolojik işkenceye karşı bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

Tutsak yakını Hanım Sever ise, çocuklarıyla artık telefonla bile konuşmadıklarını, sürekli kesintilerin olduğunu belirtti. Her gün siyasetçilerin, gazetecilerin tutuklandığını kaydeden Sever, "Bütün tutuklu ailelerine sesleniyorum; siz de gelin bize destek verin. Biz işkencelere karşı buradayız. Biz barışa da mücadeleye de varız. Ama anneler olarak savaş bitsin kimse ölmesin istiyoruz" dedi.

HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ece de, demokrasi ve özgürlükleri savunan herkesin gelip bu yaşanan haksızlık ve hukuksuzluklara karşı ses vermesi gerektiğini söyledi.