2 Ekim 2024 Çarşamba

Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti'nde tahliye talebi

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor. Tutsak yakınları, bir kez daha hasta tutuklular bir an önce tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının İzmir'de sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemi 51'incisi gününde. Tutsak yakınları bugün eylemlerine Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde (ANYAKAY-DER) devam etti. Ailelerin eylemini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa İlçe Örgütü ve HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri ziyaret etti.

EKİCİ: HAPİSHANELER ÖLÜM MAKİNASINA DÖNÜŞTÜ
HDP İlçe Eşbaşkanı Gül Ekici, hapishanelerde yaşanan tecridin katlanarak sürdüğünü belirtti. Hapishanelerin ölüm makinasına dönüştüğüne dikkati çeken Ekici, "AKP-MHP zihniyetiyle 30 yıllık tutukluların infazı yakılıyor. İşkence, şüpheli ölümler ve birçok hak ihlali yaşanıyor. Bunlara karşı direnen ve çocuklarının yanında olan annelerin de biz yanındayız" diye belirtti.

KAÇAR: FİİLİ İDAM CEZALARI UYGULANIYOR
HDP PM Üyesi Tevfik Kaçar ise, Adalet Nöbetini sürdüren ailelerin, hapishanelerde yaşanan baskılar ve ölümlere karşı direndiklerini dile getirdi. Annelerin tecride karşı devam eden direnişlerini sahiplendiklerini aktaran Kaçar, "Cezaevlerinde fiili idam cezaları uygulanıyor. Bu anlamda AKP-MHP iktidarının bu uygulamalarını protesto ediyoruz. Ağırlaştırılmış cezaevi koşullarına karşı siyasi tutukluların, ağır hastaların tahliye edilmesini talep ediyoruz. Tüm Barış Annelerinin ve siyasi tutukluların yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" diye konuştu.