2 Ekim 2024 Çarşamba

Tutsaklar için adalet mücadelesi sürüyor

Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti sürüyor. İzmir'de 47. günde seslenen seslenen tutsak yakınları dayanışma çağrısı yaptı ve "Baskılar son bulana kadar mücadele etmeye ve adalet talebini yükseltmekten asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti İzmir'de 47. gününe girdii. İzmir Barosu önünde bir araya gelen ailelerin eylemini İzmir Barış Anneleri Meclisi, ziyaret etti. Tutuklu yakınları, "Deng bıde zındanan (Zindanlara ses ver)",  "Jı girtiyen nexweş re azadi (Hasta tutsaklara özgürlük)" yazılı önlükleri giydi.

Balıkesir Bandırma 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak Medet Sever'in annesi Hanım Sever, hapishanelerdeki tecridin her geçen gün derinleştiğini belirterek, "İçeri de ve dışarı da baskılar artmış durumda. Bu baskıları görünce adaletin ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu görüyoruz" dedi. Baskılara karşı adalet talebinin yükseltilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Sever, "Zulüm arttıkça direniş de artacaktır. Adalet Bakanı elini vicdanına koysun taleplerimizi duysun. Cezaevlerinde her gün cenazeler çıkıyor. Çocuklarımızın cenazelerini değil, kendilerinin çıkmasını istiyoruz. Baskılar son bulana kadar mücadele etmeye ve adalet talebini yükseltmekten asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Adaletin herkes için gerekli olduğunu söyleyen İzmir Barış Anneleri Meclisi Sözcüsü Behiye Yalçın ise, "Ne yazık ki adalet bugün ülkede yoktur. Cezaevlerindeki tecridin son bulması ve tutukluların üzerindeki baskılar bitsin istiyoruz. Adalet, cezaevlerindeki tecridin son bulmasıyla sağlanır. İnsan olan herkes, adalet için mücadele etmeli. Zulme karşı çıkmalıdır. Annelerin verdiği adalet mücadelesi kıymetlidir. Annelerin yanındayız" diye konuştu.