29 Eylül 2024 Pazar

Tutuklanan gazetecilere çıplak arama dayatması

Ankara merkezli bir operasyonla tutuklanan özgür basın emekçilerine götürüldükleri Sincan Hapishane kampüsünde çıplak arama ve ayakta sayım dayatıldı.

Ankara merkezli bir operasyon kapsamında 25 Ekim'de işkenceyle gözaltına alınan ve 29 Ekim'de "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan 9 gazeteci, götürüldükleri Sincan Hapishane kampüsünde çıplak arama dayatması ve hak ihlallerine maruz kaldı.

Tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı işleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Berivan Altan, Ceylan Şahinli ile JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer'in Sincan Kadın Hapishanesi girişinde çıplak arama, hapishanede ise ayakta sayım dayatıldığı öğrenildi. Gazeteciler dayatmaları kabul etmedi.

Öte yandan F2 koğuşunda tutulan 5 kadın gazeteciye bir gün boyunca su verilmedi. İtirazların ardından 5 gazeteciye sadece bir buçuk litre su verildi.

MA muhabirleri Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Emrullah Acar ve Hakan Yalçın ise götürüldükleri Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde tekli hücrelere konulmuştu.