23 Eylül 2024 Pazartesi

Ukrayna'da Herson kenti ele geçirildi, Harkov'da çatışmalar şiddetlendi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısı sürerken, Rus ordusu ülkedeki Herson kentini ele geçirdi. Başkent Kiev ve ülkenin ikinci büyük kenti Harkov'da da çatışmalar şiddetlenirken, Rus ve Ukraynalı heyetlerin müzakereye bugün devam etmesi bekleniyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısı yedinci gününe girdi. Ülkenin pek çok kentinde çatışmalar sürerken, Ukrayna ordusunun Donetsk ve Lugansk bölgelerine düzenlediği saldırılar da devam ediyor. Ukrayna ve Rusya heyetlerinin müzakere görüşmelerinin ikincisini bugün gerçekleştirmesi bekleniyor. Yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği saldırılarda, 600 bini aşkın insan ise göçe mecbur edildi.

RUSYA, KİEV'DEKİ BAZI NOKTALARI VURMAYA HAZIRLANIYOR
Ukrayna'nın başkenti Kiev ve çevresinde saldırılar devam ediyor. Başkentte bulunan bir televizyon kulesi Rus ordusu tarafından vuruldu, yaşanan patlamada 5 kişi hayatını kaybederken çok sayıda Ukraynalının televizyon yayını alamadığı öğrenildi. Rusya Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada Kiev'deki bazı noktaları vurmaya hazırlandığını açıklayarak sivillere sığınaklara inme çağrısı yapmıştı.

Rus ordusu ülkenin ikinci büyük kenti Harkov'a ise havadan indirme yaptı. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Rus ordusu, Herson kentini de ele geçirdiklerini açıkladı. Kentin belediye başkanı İgor Kolykhayev, bölgede çatışmaların sürdüğünü ve çok sayıda sivilin hayatın kaybettiğini aktardı.

Avrupa Parlamentosu, Ukrayna'ya Avrupa Birliği'ne aday ülke statüsü veren kararı onayladı.

DÖVİZLE ÜLKE DIŞINA ÇIKMAK YASAKLANDI
Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya'daki yabancı yatırımcıların ülkeyi terk etmesini önleme amacıyla bir başkanlık kararnamesi hazırladığını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, vatandaşların 10 bin dolardan daha fazla nakit dövizle ülke dışına çıkmasını yasaklayan kararnameyi imzaladı. Yasak bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, ülkenin hava sahasını Rus uçaklarına istisnasız bir şekilde kapattıklarını açıkladı.