30 Eylül 2024 Pazartesi

Ulaş Alankuş'un mesajı: Zulme ve faşizme karşı savaşı büyütmeye geldim

Rojava devrimine katıldıktan sonra kaydedilen videoda konuşan MLKP ve HBDH gerillası Ulaş Alankuş (Taylan Cevahir), "Suruç'ta, Ankara'da katledilen devrimciler için savaşı büyütmeye geldim. Zulme, baskılara ve faşizme karşı misliyle karşılık verebilmek için kendimi hazırlamaya geldim" diyor.

Ağrı'da yaşanan çatışmada ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) gerillası Ulaş Alankuş (Taylan Cevahir), Suruç şehitlerinin intikamını almak ve Türkiye-Kürdistan devrimi için kendini hazırlamak istediğini belirtiyor.

Suruç katliamının ardından yüzünü özgür alanlara çeviren Ulaş Alankuş'un (Taylan Cevahir), partisine verdiği sicil videosuna ETHA ulaştı.

Videonun başında kimlik bilgilerini belirten Alankuş, parti adının Taylan Cevahir olduğunu belirtiyor ve Rojava devrimine katılma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. 

Alankuş şu ifadeleri kullanıyor: "Rojava'ya; Rojava devrimini savunmaya, kendimi Türkiye ve Kürdistan devrimine hazırlamaya, bu devrim çağrısını büyütmeye ve kendimi partimin bir politik askeri olarak yetiştirmeye geldim."

'ŞEHİTLERE LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUM'
Devrim şehitlerine layık olmaya çalıştığını belirten Alankuş, sicil videosunun devamında şöyle konuşuyor: "Uzun süredir verdiğim devrimci mücadele içerisinde, kendimi tam anlamıyla bir asker olarak yetiştirmek, şehitlerimize ve Türkiye devrimci hareketinin şehitlerine layık olmaya çalışıyorum. Bu topraklarda ve Türkiye topraklarında yaşatılan zulme, baskılara ve faşizme karşı savaşmak ve düşmana karşı her türlü, onların saldırılarına karşı misliyle karşılık verebilmek için, tam anlamıyla topyekün bir savaş için kendimi buraya hazırlamaya geldim. Ve savaşımıza devam edeceğiz.

Alankuş videonun sonunda ise Suruç, Ankara katliamları başta olmak üzere katledilen devrimciler için savaşacağını vurguluyor ve sözlerini şöyle tamamlıyor: "Komünist bir genç olarak Suruç'ta katledilen yoldaşlarımız için, Ankara'da katledilenler için, Türkiye'de infazlarla katledilen devrimciler için savaşı büyütmeye geldim. Suruç şehitlerine Suruç'ta yitirdiğimiz yoldaşlarımızın anısına bağlılıkla, onların mücadelesini büyüteceğimizi tekrar ederek sözlerimi bitirmek istiyorum. Suruç şehitleri ölümsüzdür. Bijî MLKP. Yaşasın Komünist Gençlik Örgütümüz."