4 Ekim 2024 Cuma

Umut için adalet çağrısı

19 yaşındaki Umut'u alkollü araçla çarparak yaşamını yitirmesine neden olan Çağdaş Şenyüz ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi yapılan açıklamada adalet talebi yinelendi. 

Ankara'da 19 yaşındaki bisikletçi Umut Gündüz'e alkollü şekilde aracıyla çarparak ölümüne yol açan Çağdaş Şenyüz, ikinci kez hakim karşısında. Dava öncesi adliye önünde, "#umutasesol Umut için adalet herkes için adalet" yazılı pankart ve Umut'un fotoğraflarıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, "Adalet mağduru aileler olarak toplanmış olan bizler, bu bozuk düzenin yarattığı adaletsizliğin mağdurları olarak artık yeter, adalet istiyoruz diyoruz" denildi.

"Bu ülkenin aydınlık geleceği olan çocuklarımız; trafik canavarları, magandalar, şehir eşkıyaları, uyuşturucu tacirleri, tecavüzcüler tarafından aramızdan koparılıyor, katlediliyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, Şenyüz için adalet çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Katillerin hak ettikleri cezalara çarptırılmasını talep ediyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız için daha yaşanılır bir Türkiye adına herkes için adalet istiyoruz. Ve bu adalet mücadelesi için mücadelemizi yılmadan sürdüreceğimizi şimdiden ilan ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklamasının ardından bir pankartın dava süresince adliye önünde açık kalmasına izin verilmedi. Davayı takip edenler ve polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.