4 Ekim 2024 Cuma

Umut'u öldüren Şenyüz'ün tutuklanma talebi reddedildi

Umut'a alkollü çarparak ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz'ün yargılandığı ikinci duruşmada, tutuklama taleplerini reddeden mahkeme, adli kontrolünün devamıyla duruşmayı 27 Aralık'a erteledi. 

19 yaşındaki Umut Gündüz'e Ankara'da alkollü şekilde çarpan ve ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz'ün yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Gündüz'ün aile yakınları, avukatları ve tutuksuz yargılanan sanık Çağdaş Şenyüz katıldı.

Gündüz ailesinin avukatları, sanığın adli kontrol hükümlerini yerine getirmediğini, bu durumda kaçma şüphesinin oluşabileceğini beyan ederek Şenyüz'ün tutuklu yargılanmasını talep etti. Beyanları değerlendiren mahkeme, talepleri reddederek sanığa verilen adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi.

Mütalaayı okuyan duruşma savcısı, Umut Gündüz'ün ölümüne sebep olan Şenyüz'ün "taksirle öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Savunma için süre talep eden sanık avukatının isteğini kabul eden mahkeme, duruşmayı 27 Aralık tarihine erteledi.

DURUŞMA SONRASI BASIN AÇIKLAMASI
Duruşma sonrası bir basın açıklaması gerçekleştiren Gündüz ailesi avukatı adli tıp raporlarının ve sürücü Çağdaş Şenyüz'ün yüzde yüz kusurlu bulunduğunu hatırlattı. Sanık Şenyüz'ün adli kontrol hükümlerini de uygulamadığını aktaran aile avukatı duruma ilişkin sanık hakkında herhangi bir cezai işlem de uygulanmadığını kaydetti.

Duruşma sonrası "Umut için adalet istiyoruz" ifadeleriyle adliye önünde sloganlar atıldı.