7 Ekim 2024 Pazartesi

Urfa'da çiftçiler elektrik kesinleri nedeniyle DEDAŞ'ı protesto etti

Urfa'nın Siverek ve Hilvan ilçesindeki elektrik kesintilerini protesto eden çiftçiler Siverek-Diyarbakır ile Hilvan-Diyarbakır yolunu trafiğe kapattı.

Urfa'nın Siverek ve Hilvan ilçelerinde, elektrik kesintilerini protesto eden çiftçiler, kara yolunu trafiğe kapattı.

Siverek'in Çaylarbaşı Mahallesi'nde çiftçilik yapan yaklaşık 100 kişi, öğleden sonra Yenişehir Mahallesi'nde bulunan elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ'ın trafo merkezi önünde toplandı. Bölgede sık sık meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen çiftçiler, daha sonra Siverek-Diyarbakır kara yolunu trafiğe kapattı.

Hilvan'da DEDAŞ'ı protesto eden çiftçiler Hilvan-Diyarbakır kara yolunu traktörleri ve özel araçları ile trafiğe kapattı. Çiftçilere müdahale eden polis yolu tekrar trafiğe açtı. DEDAŞ yetkililerinin kendileriyle görüşmediğini aktaran çiftçiler Hilvan Emniyet Müdür Yardımcısı ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı'nın ikna çabaları sonrası dağıldı. Sorun çözülmezse eylemlerine devam edeceklerini aktaran çiftçiler DEDAŞ'ta muhatap bulamadıklarını söylediler.

Çiftçilerden Ramazan Sürücü, elektrik kesintileri nedeniyle arazilerini sulayamadıklarını belirterek, "Günlerdir elektriklerimiz yok ve arazilerimizi sulayamıyoruz. Bu nedenle arazilerimizdeki ekinlerimiz kurudu. Mahallemizdeki tüm çiftçiler mağdur durumda. Her gün saatlerce yaşanan kesinti nedeniyle üreticiler olarak mağdur durumdayız ve yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.