3 Ekim 2024 Perşembe

Uşak halkı ÇED toplantısına izin vermedi

Uşak'ta Nikel Maden Ocağı ve Eleme Tesisi projesi için yapılması planlanan ÇED toplantısına halk tarafından izin verilmedi.


Uşak'ın Karacahisar köyünde yapılması planlanan Nikel Maden Ocağı ve Eleme Tesisi projesi için Ayrancı köyünde yapılması planlanan ÇED toplantısına tepki gösteren bölge halkı, toplantıyı engelledi. Murat Dağı Halkı, Murat Dağı Yok Olmasın Platformu ve Murat Dağıma Dokunma Platformu konuya ilişkin açıklama yaptı.

Yapılmak istenen maden sahasının Uşak ve Kütahya bölgeleri için sorun oluşturacağı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "İlk elde maden sahası Çamsu, Comburt, Küçükler, Karaağaç ve Karacahisar köylerini etkileyecek gibi görünse de problem Uşak ve Kütahya dahil tüm bölgenin sorunudur. Madenlerin yarattığı yıkım sınır tanımıyor. Bir mevzi kaybedersek arkasından gelecek belki 20 şirket daha var. Üç beş şirket zenginliğine zenginlik katsın diye suyumuzdan toprağımızdan, kısaca hayatımızdan vazgeçmeye hiç niyetimiz yok. Biz Karaağaç'ta altın madenine karşı kazandık. Burada da kazanacağız. Çünkü biz halkız ve haklıyız."