4 Ekim 2024 Cuma

Van Adalet Nöbeti'nden çağrı: Evlatlarımıza sahip çıkalım

Tutsak yakınlarının, hasta tutsakların tahliyesi, infaz yakmaların sonlandırılması talebiyle Van Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. 17 gündür nöbet eyleminde olan aileleri bugün TUHAY-DER üyeleri ziyaret etti.

Tutsak yakınlarının Van Barosu'nda sürdüğü Adalet Nöbeti 17'inci gününde.

Nöbetteki aileleri ziyaret eden Van Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) üye ve yöneticileri adına Söylemez Keskin konuşma yaptı. Tutsakların tecrit koşullarında yaşam mücadelesini verdiğini belirten Keskin, son dönemde hapishanelerde yaşanan şüpheli ölümlere dikkat çekti, yetkililere açıklama yapma çağrısında bulundu.

Vicdanı olan herkesin nöbet eylemine destek vermesi gerektiğini kaydeden Keskin, "Hasta tutuklular sadece tutuklu yakınlarının sahip çıkabileceği bir mesele değildir. Cezaevinde tutulan tutuklular tüm Kürtlerin evlatlarıdır. Evlatlarımıza sahip çıkmak en insani vazifemizdir" diye konuştu.

'ÖLÜMLERİN SEBEBİ TECRİT'
TUHAY-DER yöneticisi Edibe Babur ise hapishanelerde yaşanan ölümlerin sebebinin tecrit olduğunu vurguladı. PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride işaret eden Babur, Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu, "İçerde tutuklularımız, dışarıda bizler tecrit altındayız. Bunun tek nedeni Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sürdürülmesidir. Bir an önce tecridin kaldırılması ve görüşmelerin sağlanması gerekir" dedi.