7 Ekim 2024 Pazartesi

Vatan Partisi Manavgat'ta Kürtlere saldırı örgütlüyor

Faşist Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Üsküplü ve Ulusal Kanal sunucusu Anık, bölgedekileri yangınları PKK'nin çıkardığını iddia etti, iklim krizini gündeme getiren ve THK'nın uçaklarının neden yangına müdahale etmediğini soranları "PKK için psikolojik savaş yürütüyorlar" diyerek hedef gösterdi. Hedef göstermelerin sonucu sokağa çıkan bir grup ırkçı faşist, Vatan Partisi'nin yönlendirmesiyle Manavgat'ta Kürtlere yönelik saldırı hazırlığı başlattı.

Türkiye'nin pek çok noktasında çıkan orman yangınları sürüyor. Yangınlara müdahale konusunda eleştirilerin gelmesinin ardından iktidar bilindik, "PKK sabatoj yaptı" yalanıyla ırkçılık ve şovenizmi körüklüyor, sorumluluğunu üstünden atmaya çalışıyor.

Irkçılık ve faşizmden beslenen iktidar HDP'yi hedef göstermeye devam ederken, faşist Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Serdar Üsküplü ve Ulusal Kanal sunucusu Seda Anık, bölgedeki yangınları PKK'nin çıkardığını iddia etti. İklim krizini gündeme getiren ve THK'nın uçaklarının neden yangına müdahale etmediğini soranları da "PKK için psikolojik savaş yürütüyorlar" diyerek hedef gösterdi.

YANGINLARIN ÇÖZÜMÜ HDP'NİN KAPATILMASIYMIŞ
"Bugün geldiği noktada köşeye sıkışmış olması PKK'yı bunu yapmaya itmiş olabilir" diyen Üsküplü, hedef göstermede hızını alamayarak şöyle devam etti: "PKK'nin uzantısı olan HDP özgürce, rahatça Türkiye'de propaganda ve çalışma yaptıkça hiçbirimiz yataklarımızda rahat uyuyamayacağız. Bu yangınların çözümü HDP'nin kapatılmasıdır."

SORU SORANLARI HEDEF GÖSTERDİLER
Seda Anık'ın, "Sosyal medyada bir dalga yayılıyor Türkiye'nin kaç uçağı var, Türkiye yangın söndürebiliyor mu söndüremiyor mu? Yok acaba iklim değişikliği mi bu yangınlara sebep oldu sorularının oradaki çalışmalara bir faydası oluyor mu" sorusuna Üsküplü, bu soruların 'PKK'nin çıkardığı orman yangınlarını' aklamaya yönelik olduğunu öne sürerek hedef gösterdi.

MANAVGAT'TAKİ KÜRTLER TEDİRGİN
Hedef göstermeler sonucu Manavgat'ta sokağa çıkan bir grup ırkçı, Kürtlere yönelik saldırı hazırlığı başlattı. Can güvenlikleri olmadığı için ismini veremeyeceğimiz Kürt bir aile ETHA'ya konuştu, "Dışarıya çıkmaya çekiniyoruz. Evde otururken bile ışıkları kapalı tutuyoruz. Kimi aileler de durumdan duydukları tedirginlik nedeniyle Manavgat'tan ayrılıyor" dedi.