2 Ekim 2024 Çarşamba

'Welat yoldaş sosyalistlerin kavga andıdır'

Rojava'da ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Welat Yıldız'ı anan sosyalistler O'nun sosyalist yurtseverlik çizgisine derinden bağlı olduğunu vuruladı. Yıldız şahsında devrime can suyu olanların anısına bağlılıkla mücadeleyi yükseltileceğinin sözü verildi. 

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) Rojava'da ölümsüzleşen MLKP komutanlarından Welat Yıldız (Serfiraz Nidal) için İstanbul'da anma düzenledi.

Anma, devrim ve sosyalizm şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

'ONLARIN YÜRÜDÜĞÜ YOLDA ISRARLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
ÖTSP adına yapılan konuşmada, Yıldız'ın Amedli bir sosyalist yurtsever olarak parti çizgisine bağlandığı belirtildi. Şehit düşen yoldaşların yasına rağmen yaşamın her şeyiyle devam ettiği ifade edilen konuşmada, Yıldız başta olmak üzere ölümsüzleşenlerin idealleri ve mücadele amaçları doğrultusunda istek ve kararlılıkla devrimci yaşamlarını sürdürdüğü ifade edildi. Devrim şehitlerinini kararlılığından öğrenerek onların ideallerine bağlılık sözü verilen konuşmada, devrim şehitlerinin mücadeleye bağlılıklarının tüm zorluklara rağmen motivasyon kaynağı olduğu belirtildi. 

1 Mayıs'a  giderken devrimciler olarak 1 Mayıs çalışmalarında, bildiri dağıtımlarında, ev ziyaretlerinde, gazete dağıtımlarında, ajitasyon çalışmalarında Welat Yıldız ve Baran Serhat başta olmak üzere ölümsüzleşenlerin anısını yaşatmak gerektiği belirtilen konuşmada, onların yolunda ısrarla yürüneceği kaydedildi. 

'ZOR DÖNEMLERDE PARTİYE KAN TAŞIYAN İSİMLERDENDİ'
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) adına yapılan konuşmada ise, her şehit haberinin can yakcı olduğu, fakat tanıdık, mücadele içerisinde yaşamına dokunan, aynı sofranın ve dertlerin paylaşıldığı bir devrimcinin kaybının daha derinden hissedildiği belirtildi. Welat Yıldız'ın 2006-2007 yıllarında Amed şehrinde çalışma yürüten bir avuç sosyalist yurtseverden biri olduğu aktarılan konuşmada, Yıldız'ın bir dönem ESP Amed il yöneticilerinden biri olduğu hatırlatıldı. Sosyalist yurtseverlik çizgisini en derinden özümseyenlerden biri olan Yıldız'ın o dönem pek çok insanın hayatına dokunduğu ifade edilen konuşmada, o insanlardan kiminin mücadelede ileri, kimininse geri düştüğü ancak Yıldız'ın her daim aynı kararlılıkla kavgayı sürdürdüğü vurgulandı.

Sessiz mizacıyla öne çıkan Yıldız'ın sessiz karakterini bozan dolu dolu kahkahasına da değinilen konuşmada, Yıldız'ın örgütçü özelliğiyle zorlu dönemlerde partiye kan taşıyan isimlerden biri olduğu dile getirildi.

Konuşmada, babası ve abisi de kanser nedeniyle yaşamını yitiren Yıldız'ın her daim savaş sahasında bir komutan olarak, savaşarak şehit düşmek istediği belirtildi.

'WELAT YOLDAŞ SOSYALİSTLERİN KAVGA ANDIDIR'
Yıldız'ın Rojava devrimi gerçekleşmeden çok önce devrimcilerin yüzünü çevirmesi gerektiğini söylediği anlatılan konuşmada, Yıldız'ın hem Kürdistan'da hem de zindanlarda sosyalist yurtsever çizgiyi korumayı başardığı belirtildi. 5 yıllık tutsaklık döneminde kendisini daha güçlü bir komünist olarak var eden Yıldız'ın zindandayken aldığı komünistlerin Rojava'da olduğu haberini büyük bir coşku ve heyecanla karşıladığı hatırlatıldı. Yıldız'ın tek isteğinin tutsaklığı son bulduğunda özgür alanlarla buluşmak olduğu vurgulanan konuşmada, çıkar çıkmaz Rojava'ya gittiği ve kendini orada örgütlediği ifade edildi. ESP adına yapılan konuşmada, "Bu topraklar yüzlerce, binlerce Welat yetiştirdi ve yüzlercesini, binlercesini daha yetiştirecek. Welat, sosyalist yurtseverlerin kavga andı ve Rojava'da ölümsüzleşen Türkiyeli, Kürdistanlı, enternasyonalist yoldaşlarımızın son halkasıdır" ifadeleri kullanıldı.

'ÇOK MÜTEVAZI VE KARARLI BİR MİLİTANDI'
Anma Yıldız'ı tanıyanların O'nu anlatmasıyla devam etti. Yıldız'ın kendisine gazete getirmesiyle tanıştıklarını belirten bir sosyalist, O'nun çok mütevazi ve kararlı bir militan olduğunu ifade etti ve "Hep olmak istediği topraklarda ölümsüzleşti, bütün devrimci yaşamını bunun etrafında inşa etti" dedi.

Sosyalist yurtseverlik çizgisinde Baran Serhat ve Welat Yıldız'ın çok özel bir yeri olduğu belirtilen konuşmada, "Ölümsüzleşen yoldaşlarımız devrimcilere örgütlenme ve sosyalist yurtsever çizgiyi, mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıyor. Bize düşen ise bu çağrıyı yanıt vermek" denildi.

'SOSYALİST YURTSEVERLİĞİN CİSİMLEŞMİŞ HALİYDİ'
Söz alan bir başka sosyalist ise Yıldız'ın marksizm ve sosyalizm kavrayışının çok güçlü olduğunu belirterek, "Partinin sosyalist yurtsever çizgisiyle buluşunca hayatında aradığı evi buldu. Çok güçlü sarıldı partiye ve çok tereddütsüzdü" ifadelerini kullandı. Partinin en zor dönemlerinde Yıldız'ın çizgiden hiç kopmadığı dile getirilen konuşmada, "O, sosyalist yurtseverliğin cisimleşmiş haliydi. Hem mücadeleye bağlılığı hem de hayatla kurduğu diyalektik bağ çok güçlüydü" denildi. Konuşmada, Yıldız'ın anısına bağlı kalarak mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.