2 Ekim 2024 Çarşamba

Yamanlar'da Sanat ve Hayat Kültür Evi açılıyor

İzmir Yamanlar'da açılacak Sanat ve Hayat Kültür Evi için çalışmalar sürüyor. Kültür evi açılışı öncesinde mahallede duyuru afişlerini asan gönüllüler, ev ev gezerek bildiri dağıttı, mahalle halkının kültür evinden beklentilerini tespit etmek için anket çalışması yaptı.

Yamanlar'da Sanat ve Hayat Kültür Evi açılıyor. 23 Nisan Cumartesi günü müzik ve tiyatro gösterimi ile açılacak olan kültür evinin gönüllüleri, mahallede açılış çalışması yürüttü.

Çocuklar ve kadınlar için atölye, dil kursu, müzik ve şiir dinletileri, film gösterimi gibi birçok etkinlik yapılması planlanan kültür evinin açılışı için gün boyu mahallede çalışma yürüten gönüllüler, duyuru afişlerini astı, bildiri dağıtarak halkı açılışa davet etti. Aynı zamanda anket çalışması yapan gönüllüler Yamanlar halkının kültür evinden beklentilerini, ne tür çalışmalar yapılmasını istediklerini tespit etmeye çalıştı.

Yamanlarda evleri gezerek halkla görüşen gönüllüler, "Yamanlar'da kültür evinin bir ihtiyaç olduğu, kapitalist çürüme nedeniyle toplumsallıktan uzaklaşan gençler için eğitim, kültürel ve sanatsal etkinlikler yapmanın önemli olduğu" yanıtlarını aldı. Ankete katılan işçi ve emekçiler, dayanışma ile elinden geleni yapacağını ve kültür evine destek vereceğini söyledi.

Çocuklar için atölye, kadınlar için etkinlik yapılması beklentisini belirten kadınlar; kültür evinin açılması ile mahallede değişim yaşanacağını söyledi. Sosyalleşme, kültürel ve sanatsal aktiviteler ile yozlaşmanın biteceğini belirterek, anadilde eğitimin önemine değindi. Kürtçe dil kursu açılması ile ilgili taleplerini belirterek kültür evinin açılışından duydukları memnuniyeti dile getirdi.