2 Ekim 2024 Çarşamba

Yaşam hakkına kastedilen Avukat Karakaş için açıklama

Avukat Serkan Karakaş'ı öldürme kastıyla zırhlı araçla çarpan polisin cezasızlık politiklarından güç aldığını kaydeden İzmir'de ki hukuk örgütleri ve İHD İzmir Şubesi, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Şırnak'ta Avukat Serkan Karakaş'a yönelik polisin zırhlı araçla öldürme kastıyla çarpmasına ilişkin İzmir'de İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İHD Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda ortak açıklamayı Avukat Dilancan Ateş yaptı.

Yaşanan olayın münferit olmadığını söyleyen Ateş, "Zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybeden Abdulgaffar Dayan ailesinin avukatı olan Serkan Karakaş'ın bir komiser tarafından kullanılan araçla öldürülmeye çalışılması tesadüf değildir. Karakaş'a yönelik bu saldırı planlıdır ve avukatlık mesleğine yöneliktir. Yaşananlar politik dava avukatlığı yapanların adliyelerde, karakollarda, cezaevlerinde maruz kaldıkları tehdit ve saldırıların devamıdır" dedi.

Polisin bu cesareti üniformasının kendisine verdiği koruma zırhı ve siyasal iktidarın cezasızlık politikalarından aldığını söyleyen Ateş, "Yaşam hakkına kastedilen Avukat Serkan Karakaş'a çarpan polisin ifadesinde 'Psikolojim iyi değildi. Garipten sesler duydum ve geri geri gelerek çarptım' demesi de cezasızlık politikalarının müsebbiplerine seslendiğinin göstergesidir" dedi.

Ateş, olayın takipçisi olacaklarını yineleyerek, etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.