24 Eylül 2024 Salı

Yemeksepeti işçilerinin direnişi 7. gününde: Biz olmazsak patronlar bir hiç

Yemeksepeti işçilerinin Genel Merkez önündeki direnişi sürüyor. ETHA'ya konuşan işçilerden biri, "Patronlar bizi görmek zorunda. Biz olmazsak o patronlar bir hiç" dedi. Haklarını alana kadar mücadele edeceklerini kaydetti. 

Kontak kapatarak Türkiye'nin birçok yerinde eylem başlatan Yemeksepeti işçilerinin eylemi 7'nci gününde Şişli'de bulunan Yemeksepeti Genel Merkezi önünde devam ediyor. 

Motorlarla Genel Merkez önüne gelen kuryeler burada haklarını alana kadar mücadele edeceklerini bir kez daha haykırdı. Eylem alanında; "Türkiye uyuma direnişe sahip çık", "Direne direne kazanacağız", "Sefalet ücreti istemiyoruz" sloganları yükseldi. 

YAPTIKLARI ZAM 3 LİRA
Eylem alanında ETHA'ya konuşan bir Yemeksepeti kuryesi, "Patronlara, sömürüye karşı emeğimizin, çocuklarımızın hakkını arıyoruz. Dayatılan 4 bin 250 TL'yi kabul etmiyor, yan haklarımızı, sendikal haklarımızı istiyoruz. Paket başına ücretlere zam yapılmasını istiyoruz. Devletin yaptığı 4 bin 250 TL zamdı bunlarda üstüne zam koymuş gibi yüzde 32 zam yaptık diye mail ettiler. Halbuki zam 3 lira. Buna direneceğiz, çocuklarımız, ailemiz için buradayız" dedi. 

'BİZİ TANIMAK ZORUNDALAR'
7 gündür hakları için mücadele ettiklerinin altını çizen işçi, eğer 7 bin Yemeksepeti kuryesi olmazsa patronların bir hiç olduğunu vurguladı. İşçi konuşmasına şöyle devam etti: "Biz olmazsak o ağa babaları, patronlar bir hiç. Hiçbiri evine ekmek götüremez. O plazalardan aşağı inin, işçiyi-emekçiyi görün diyoruz, görmek zorundalar. Bizi tanımak zorundalar.

'MEDYA YEMEKSEPETİ REKLAMLARINDAN BİZİ GÖRMÜYOR'
Mücadelemize devam edeceğiz sonuna adar. Haklarımızı alacağız. İlk üç gün yağmur altında kaldık. Bizi görmediler. Koltuklarında oturdular aşağı inmediler. Birkaç medya hariç bizim sesimizi duymuyor. Niçin Yemeksepeti ile reklam anlaşmaları var. Türkiye'de medya olsaydı bizim sesimizi bunlar çoktan duymuştu.

'SENDİKAL HAK İŞÇİNİN HAKKIDIR'
İşimize döndüğümüzde atılıp atılmayacağımız da belli değil ama tek başına da olsam burada kapı önünde mücadele edeceğiz sendikal hak her çalışanın emekçinin hakkıdır."

BOYKOT ÇAĞRISI 
Nakliyat İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, kısa bir açıklama yaptı. İşçilerin "sefalet ücretine" karşı günlerdir direndiğini kaydeden Küçükosmanoğlu, Yemeksepeti'ni boykot çağrısı yaptı. 

'YETKİLİ YOK' YANITI
Açıklama sonrası Yemeksepeti yönetimi ile görüşmek üzere işçiler Ana merkez binasına geçti. İşçi ve sendika üyelerine "yetkili yok" yanıtı verildi. İkinci defa görüşme talebiyle binaya girmeye çalışan işçi ve sendika üyelerin tekrar aynı yanıt verildi.

İşçiler, söylediği şarkılar eşliğinde halay çekti.