23 Eylül 2024 Pazartesi

Yemen halkı savaşın 7. yılında direnişi sürdürüyor

Yemen halkı, ABD destekli Suudi Arabistan ordusuna karşı savaşın 7'inci yıldönümünde sokaklara dökülerek saldırılara karşı direnme çağrısı yaptı.

ABD destekli Suudi Arabistan ordusunun saldırılarının 7.yılında, Yemen halkı sokaklara dökülerek saldırılara itiraz etti. Binlerce kişinin bir araya geldiği başkent Sana’a'da halk, Suudi koalisyon ordusunu kınayarak, saldırılara karşı direnmeye devam edeceklerini haykırdı. Suudi ordusu ve müttefiklerinin Yemen'de büyük savaş suçları işlediğini belirten halk, ordu tarafından işgal edilen bölgelerdeki Yemenlilere direnişe geçme çağrısı yaptı. Benzer eylemler ülkenin Raymah, Hajjah ve Mahweet kentlerinde de düzenlenirken, Yemenliler saldırıların amacının Suudi Arabistan hükümeti tarafından desteklenen eski yönetimi tekrar başa getirmek olduğunu kaydetti.

Yemen'de 7 yıldır devam eden savaşta, Suudi Arabistan aralarında Mısır, Sudan ve ABD hükümetlerinin de bulunduğu bir koalisyonla Yemen halkına hava saldırıları ve katliamlar düzenlemeye devam ediyor. Koalisyona karşı direnen Houthi hareketi halktan büyük ölçüde destek bulurken, 7 yıllık savaş sonucu bin 265'i çocuk en az 4 bin 339 insanın katledildiği belirtiliyor. Yemen'de yaşanan insanlık krizi ağırlaşırken halk, derin bir yoksulluk ve kıtlıkla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.