30 Eylül 2024 Pazartesi

Yeni Akit hedef gösterdi, Aile Bakanlığı harekete geçti

Sosyal medyada bir bebekle paylaşım yapan iki kadın önce Yeni Akit tarafından "sapkın eşcinseller" denilerek hedef gösterildi ardından Aile Bakanlığı açık açık kadınları sosyal medyada teşhir etti.

Sosyal medyada iki kadının bir bebekle fotoğraf paylaşması ve Yeni Akit'in kadınları "Küçük bebek eşcinsel sapkınların eline düştü" diyerek hedef göstermesi sonrası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da karalama kampanyasına katıldı.

"Sosyal medyada yer alan iki kadının bir bebeğin anne ve baba rollerini üstlenerek bakımını sağladığına ilişkin paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur" ifadeleri kullanılan bakanlık açıklamasında, kadınlar fişlenerek, isimleri ve adresleri açık olarak yazıldı.

İki kadından birinin bebeğin biyolojik annesi, diğerinin ise halası olduğu belirtilen açıklamada, 12 aylık bebek hakkında detaylı araştırma yapılacağı söylendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamasında, kadınların ve bebeğin araştırma altına alınmasının sebebinin kadınların sosyal medyada bebeği evlat edinen LGBTİ+ bir çift gibi paylaşım yapmaları olduğunu söyleyerek, LGBTİ+ düşmanı politikalarla hareket ettiğini açıkça itiraf etti.