6 Ekim 2024 Pazar

Yurtsuzlar nöbetlerini birçok noktaya dağıttı

Yurtsuzlar, polisin, "dağılın" anonsuyla saldırmasına atfen "dağılıyoruz" diyerek, barınma hakkı nöbetlerini her noktaya yayıyor. Yurtsuzlar, "Dağıtıyoruz çünkü; artık tüm yollar yurt kapılarına, barınma hakkı mücadelesine çıkmak zorunda. Üniversite kampüslerinde, amfilerde, sokaklarda, kent meydanlarında, üniversitelere açılan metrolarda, tramvaylarda, vapurlarda ve otobüslerde olacağız" dedi. 

Artan fahiş ev kiraları, yetersiz devlet yurtları, yüksek yurt fiyatları nedeniyle cemaat/tarikat yurtlarına mecbur bırakılmalarına karış barınma hakkı nöbetine başlayan Yurtsuzlar, nöbet eylemlerini birçok noktaya dağıtıyor. 

Yurtsuzlar, 8 gün boyunca direnişmiş, eylemler dayanışmayla sürmüştü. Ancak nöbet eyleminin 8. günü AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef göstermesiyle nöbet alanlarına polis saldırmış, çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alınmış, hedef göstermeler iktidar ve Saray medyası tarafından da devam etmişti. 

VAPURDA NÖBET TUTTULAR
Dün gece nöbetlerini Beşiktaş-Kadıköy hattı vapuruna taşıyan Yurtsuzlar, bir kez daha taleplerini sıraladı. Şarkı, türkü ve marşlarla nöbet tuttu. 

NÖBET EYLEMLERİ DAĞILIYOR
Vapurda kısa bir açıklama yapan Yurtsuzlar, hakları olanı alana dek her yurt ve her yerin evleri olduğunu  bu nedenle nöbeti dağıttıklarını duyurdu. Yurtsuzlar, şu ifadeleri kullandı: "Dağıtıyoruz çünkü; artık tüm yollar yurt kapılarına, barınma hakkı mücadelesine çıkmak zorunda. Üniversite kampüslerinde, amfilerde, sokaklarda, kent meydanlarında, üniversitelere açılan metrolarda, tramvaylarda, vapurlarda ve otobüslerde olacağız. 

Onlar bir avuç, biz ise milyonlarız. Milyonlarca yurtsuz memleketin dört bir yanındayız. Hakkımız olanı alana dek Yurtsuzlara her yer yurt her yer ev olacak. 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Barınamayan, geçinemeyen, yedeklerde sıra beklemekten yılmış, ev kirasını çıkaramayan ama buna 'mecbur değiliz' diyen her bir üniversiteli sıra arkadaşımıza çağrımızdır. Yurtsuzlara katıl."