4 Ekim 2024 Cuma

'Zamlar mini mini gelmiştir' diyen AKP'li terfi ettirildi

AKP eski milletvekili Hüsniye Erdoğan, "Zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir" sözlerinin ardından sarayın gözüne girdi ve terfi ettirildi. Sözleri halkın tepkisini diyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeliğine atandı.

Zamlara ilişkin yaptığı açıklamalarla tepki çeken AKP eski Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, terfi ettirildi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul üyeliğine atandı. Atamaya ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hüsniye Erdoğan, ekim ayında katıldığı bir TV programında ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunurken, doğalgaz, elektrik ve akaryakıta muhalefetin büyüttüğü ve sürekli dile getirdiği kadar zam gelmediğini savunmuştu. Erdoğan, halkın şikayet etmekte haklı olduğunu ancak onların dertlerine yine AKP ve Tayyip Erdoğan'ın derman olacağını ileri sürmüştü.

Ardından doğalgaza gelen zamları değerlendiren AKP'li Hüsniye Erdoğan, "Geçen yıl doğalgazın birim fiyatı 1,99'du, şu anda 2,33. Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir" şeklinde konuşmuştu.

Bu sözleriyle sarayın gözüne giren Hüsniye Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeliğine atandı.