4 Ekim 2024 Cuma

Zihinsel engelli çocuğu istismar eden Karakoç yine  tutuklanmadı

Zihinsel engelli çocuğa cinsel istismarda bulunan Hasan Karakoç'un yargılandığı duruşma eksik hususların giderilmesi talebiyle Mart ayına ertelendi. 

İzmir'de, 2019 yılında zihinsel engelli çocuğa istismarda bulunan Hasan Karakoç isimli failin "nitelikli cinsel istismar" suçundan yargılandığı davanın 3. duruşması Bayraklı'daki İzmir Adliyesi 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada taraf avukatları, çocuğun ailesi ve tutuksuz yargılanan fail hazır bulundu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ilk olarak failin anne ve babası dinlendi. Hasan Karakoç, daha önceki ifadesinde çocuğu anne ve babasının evine götürdüğünü, burada anne ve babasının çocuğa şiddet uyguladığını söylemişti. Ancak failin anne ve babası çocuğu ilk defa gördüklerini ve hiç evlerine gelmediğini öne sördü. Söz alan çocuğun avukatı daha önce İzmir Siber Suçlarla Mücadele Bürosu'na yapılan başvuruların cevaplanmadığını belirterek talebin mahkeme tarafından yenilenmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise faile ait telefonun 2018 ve 2019 yıllarını kapsayacak şekilde HTS (Arama trafiği kayıtları) ve baz istasyonu kayıtlarının incelenmesi talebinin yazılmasını istedi. Mahkeme ayrıca failin aynı çocuğu seks işçiliğine teşvik etme suçundan İzmir Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasına ait dosyanın mahkemeye ulaşmamış olması nedeniyle birleştirme talebini kabul etmedi.

Duruşma eksik hususların giderilmesi talebiyle 7 Mart 2022'ye ertelendi.

Öte yandan müdahillik talebinde bulunan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği'nin (UCİM) talebi suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddedildi. Duruşma sonrası UCİM temsilcisi avukat Esra Yılmaz,ret kararına rağmen davayı takip edeceklerini belirtti.