21 Eylül 2024 Cumartesi

10 Eylül Avrupa kentlerinde kutlandı

MLKP'nin 29. kuruluş yıl dönümü 10 Eylül Avrupa'nın pek çok kentinde kutlandı. Yapılan etkinliklerde, devrim ve sosyalizm idealine bağlılık vurgulandı.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 29. savaşım yılı Avrupa kentlerinde kutlandı.

ROTTERDAM
Etkinlik; açılış ve selamlamanın ardından parti şehitleri şahsında Türkiye, Kürdistan ve dünyada özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

MLKP MK'nın "Faşist şeflik rejimini yeneceğiz, yaşasın direniş, yaşasın zafer!" başlıklı açıklamasının okunmasının ardından yapılan konuşmada, partinin kuruluşu, gelişimi ve mücadele hattından kesitlere yer verilerek faşizme, bölgesel emperyalist-gerici savaşlara ve büyüyen dünya savaşı tehlikesine karşı ses yükseltmeye, mücadeleye ve dayanışmaya çağrı yapıldı.

Katılımcılar; duygu ve düşüncelerini belirterek MLKP'nin 29. mücadele yılını selamlayarak kutladı.

BERLİN
Berlin'de gerçekleştirilen 10 Eylül kutlamasında Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) öncülüğüne bir dizi etkinlik düzenlendi. Öncelikle sabah saatlerinde MLKP'nin kurucu kadrolarından İbrahim Okçuoğlu'nun mezarı ziyaret edildi.

Akşam saatlerinde düzenlenen kutlama ise saygı duruşuyla başladı.

Söz alan Komünist İnşa Örgütü temsilcisi MLKP'nin 29. yılını selamlarken, "Ya barbarlık, ya sosyalizm" sloganına vurgu yaptı. Ayrıca, MLKP MK tarafından hazırlanan 29. yıl açıklaması katılımcılarla paylaşıldı ve devrim ve sosyalizm idealine olan bağlılık yeniden vurgulandı.

Etkinlik, parti tarihini anlatan bir sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Kutlama İvana Hoffman adına yazılmış bir parça tüm katılımcılar tarafından seslendirilerek sona erdi.

ULM
Komünist aydın İbrahim Okçuoğlu ve parti emekçisi Tacim Temel şahsında özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla başlayan etkinlik MLKP'nin 29 yıllık mücadelesinden kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

MLKP Merkez Komitesinin 29. kuruluş yıl dönümüne ilişkin yapılan açıklamanın okunduğu  kutlama etkinliğinde, "Faşist sömürgeciliğin partimizin kitleler arasındaki tüm bağlarını yok etme, genel olarak devrimci hareketi kitlelerden tecrit etme planını paçavraya çevirelim. Kızıl karıncalar gibi çalışalım, kızıl partizanlar gibi mücadele edelim. Partinin kurucu kadroları ve Merkez Komitesi üyeleri Zeki Gürbüz'ün, Bayram Namaz'ın, Süleyman Yeter'in, Hüseyin Demircioğlu'nun, partimizin ideolojik önderlerinden Kutsiye Bozoklar'ın, kızıl komutanlarımız Şengül Boran'ın, Yeliz Erbay'ın, Şevin Söğüt'ün, Ayşe Deniz Karacagil'in yoldaşları olmanın onuru ve gücüyle partimizi yükseltelim" çağrısı yapıldı.

Partizan ve Kürdistanlı yurtseverler adına yapılan konuşmalarda da MLKP'nin 29. mücadele yılında başarılar dilenirken, tasfiyeci saldırılara karşı birlikte mücadelenin büyütülmesinin önemine vurgu yapıldı.

VİYANA
MLKP'nin 29. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler adına saygı duruşu ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. MLKP'nin 29 yıllık tarihinden kesitlerin gösterildiği sinevizyonun ardından MLKP adına konuşma yapıldı.

'PARTİNİN MAYASI BİRLİK DEVRİMİDİR'
Ölümsüzleşen MLKP'lileri ve devrimcileri anarak sözlerine başlayan konuşmacı, MLKP'nin 29 yıllık mücadele tarihinde en önemli niteliklerden birinin birlik devrimi olduğunu ifade etti.

Revizyonizme ve reformizme karşı 1994 yılında MLKP'nin ortaya çıkmasının anti-komünist propagandaya hayatın içinden cevap olduğunu söyleyen konuşmacı, MLKP'nin mücadele tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Kürdistan'daki mücadelelerine de değinen konuşmacı, Kürdistan'daki varlıkları ile sosyalist Kürdistan için mücadele ettiklerinin altını çizdi.

'SINIF SAVAŞINDA KGÖ GENÇLERİN KIZIL BAYRAĞIDIR'
Komünist Gençlik Örgütü adına yapılan konuşmada, MLKP'nin kuruluşu selamlanırken, KGÖ'nün gençlik kitleleri içindeki çalışmaları anlatıldı. Yükselen halk hareketleri içinde komünist örgütlerin artık bir mecburiyet olduğun belirten KGÖ temsilcisi, gençlerin sosyalizm hedefi ile örgütlenmesinin önemine değindi.

KGÖ'nün ve MLKP'nin ateş altında varlık hakkını kazandığı söylenen konuşmada, genç kadınların, işçilerin ve LBGTİ+ bireylerin sesi olmaya devam edileceği belirtildi. Genç işçileri, kadınları, LGBTİ+'ları ve öğrencileri KGÖ saflarında mücadeleye çağıran temsilci, sözlerini "Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm" sloganıyla bitirdi.

Salondaki konuklardan Komintern temsilcisi söz alarak sınıf savaşında yan yana mücadele ettiklerini ve sınıf mücadelesinde aynı yöne baktıkları MLKP ile yoldaşlık ilişkilerinden mutluluk duyduğunu belirterek, MLKP'nin 29. mücadele yılını kutladı.

PARİS
MLKP'nin kuruluş yıl dönümü Fransa'nın başkentinde komünistler tarafından kutlandı. Komünistler ilk eylemlerini Türkiyeli ve Kürdistan'lı göçmen emekçilerin yoğun yaşadığı Strasbourg Saint Denis Kemeri önünde bir araya gelerek gerçekleştirdi. Fransa MLKP adına yapılan bir konuşma ile 29. yıl kutlandı. Kemer önünde Bir araya gelen kitle "Yaşasın partimiz MLKP", "Partinin güneşi KKÖ", "Partinin yıldızı KGÖ", "Şan olsun 29. yılında MLKP'ye", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde "29. Yılında şan olsun MLKP'ye" yazılı pankart ve bayraklar taşındı.

Komünistler ikinci etkinliklerini bir kokteyl vererek gerçekleştirdi. Etkinlik yakın zamanda yitirilen MLKP kurucularından İbrahim Okçuoğlu şahısında tüm ölümsüz devrim ve sosyalizm savaşçıları için saygı duruşuyla başladı. Ardından MLKP'nin değişik mücadele alanlarından görüntülerin olduğu sinevizyon gösterimine geçildi.

Sinevizyon sonrasında MLKP adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada MLKP'nin toplam mücadele tarihi bir yana, son bir yıllık dönemde saray faşizminin tüm saldırılarına karşı direnişçi ve militan çizgide ısrarın önemli bir temsilcisi olduğu belirtildi. MLKP temsilcisi "İşçi direnişlerinden, mayıs seçimlerindeki doğru taktik politikaya, kadın özgürlük mücadelesinin birçok başlığına, tüm teslim alma saldırılarına, Kuzey Kürdistan ve Rojava'da yürütülen savaşta tüm gücüyle kendini ortaya koyuşuna varıncaya dek MLKP ortadadır. Dost da düşman da bunu görüyor. Ölümsüz yoldaşlarımızın mücadele miraslarını göz bebeğimiz gibi koruyarak, onların bize bıraktığı onuru devrim ve sosyalizm mücadelemizde taşıyacağız" dedi.

KGÖ temsilcisi "Genç komünistler olarak partimizin, kadın örgütümüzün mücadele deneyimini mirasımız olarak deneyimliyoruz. Ölümsüz genç komünist yoldaşların ideallerini yaşatmak için her gün daha fazla ortaya koyacağız kendimizi. 10 Eylül iradesini kuşanacak, devrimi kazanacağız" dedi.

Kutlama kokteyline katılan TKP/ML, MKP ve Odak adına yapılan konuşmalarda MLKP'nin 29. savaş yılı selamlandı.

Etkinlik müzik dinletisi ile sona erdi.

STUTTGART
Ölümsüz devrimciler adına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte MLKP'nin kendini var ettiği yirmi dokuz yıllık süreci anlatıldı.

Avrupa coğrafyasında verilen mücadelenin önemine dikkat çekilen konuşmada, göçmen karşıtlığı üzerinden geliştirilen ırkçılığın artık tehdit boyutlarına vardığına dikkat çekildi. Yükselen ırkçılığa karşı göçmenlerin örgütlü mücadelede daha fazla yer alması gerektiği vurgulandı.

MLKP'nin çağrısını hatırlatan temsilci "Partimiz MLKP örgütlü mücadele için sizleri saflarında daha etkin rol almaya ve mücadeleye güç vermeye çağırıyor" dedi.

Kutlamada sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen komünistler için her yıl kasım ayında yapılan etkinliğin duyurusu da yapıldı. 5 Kasım'da gerçekleştirilecek etkinlik hakkında bilgilendirme yapılırken, anma programı ile ilgili görüş ve öneriler de alındı.

29. yıl kutlaması yemek ve müzik eşliğinde akşam saatlerine kadar sürdü.

WUPPERTAL
Wuppertal'de de de komünistler MLKP'nin 29. savaşım yılını kutladı. Devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte MLKP MK'nın 29. yıl dolayısıyla yaptığı açıklama okundu. Etkinlik pasta kesilmesiyle sona erdi.

MÜNİH
Münih'teki IAA (Uluslararası Otomobil Fuarı) protestoları sırasında MLKP'nin kuruluşunun 29. yıldönümü genç komünistler tarafından protesto kampında kutlandı. Tüm ölümsüz devrimcilerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MLKP adına yapılan konuşmada, MLKP'nin kuruluşunun yeni bir dünya için umut yarattığı vurgulandı ve tüm katılımcılar MLKP'nin mücadelesine katılmaya, onu desteklemeye ve saflarında örgütlenmeye çağrıldı.

KGÖ adına yapılan konuşmada da MLKP'nin gençlik mücadelesinde oynadığı role dikkat çekildi.