20 Eylül 2024 Cuma

'24 yıl önce gözaltında kaybedilen Nazım Gülmez nerede?'

Diyarbakır'da kayıp yakınları, 1994 yılında Dersim'in Hozat ilçesinde bordo bereliler tarafından arazide kılavuzluk yapması için alıkonulduktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Nazım Gülmez'in akıbetini sordu.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" şiarıyla her hafta düzenledikleri oturma eyleminin 482'ncisi İHD Şube binasında gerçekleştirdi.
 
Eylemde konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Yöneticisi ve Kayıp Komisyonu Üyesi Adnan Örhan, adalet sağlanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. 20 yıldan fazladır kayıpların akıbetinin açığa çıkarılması için mücadele ettiklerini hatırlatan Örhan, "Bundan rahatsız olsalar da, biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. OHAL'den dolayı oturma eylemimizi dışarıda yapmamıza izin verilmiyor. Ne şartta olursa olsun, kayıplarımızın akıbetin sormaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Dersim Katliamı yıldönümü olması dolayısıyla yaşamını yitirenleri anan Örhan, bu katliamın faillerinin yargılanmaması nedeniyle "faili meçhul" cinayetlerin devam ettiğini ifade etti.
 
Bu hafta ki eylemde 15 Ekim 1994 tarihinde Dersim'in Hozat ilçesine bağlı Taşıtlı köyüne bordo bereli askerler tarafından yapılan baskın sonrası herkesin gözleri önünde alıkonulan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Nazım Gülmez'in akıbeti soruldu.