30 Eylül 2024 Pazartesi

Açlık grevindeki tutsaklara şeker verilmiyor

Ölüm orucu direnişçileri Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım için Tekirdağ'da açlık grevine giren tutsaklara şeker verilmiyor. 

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak Hakan Karabey ve 5 devrimci tutsak, ölüm orucu direnişindeki Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım için 1 Ağustos'tan beri destek açlık grevinde.

Açlık grevi eyleminin başlamasıyla tutsaklara yönelik hapishanenin baskısı da arttı. Anne Selvi Karabey'nin 9 Ağustos'ta ziyarete gittiği oğlu Hakan Karabey, "Şeker verilmesi için birçok kez dilekçe verdik, ancak hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı" dedi. 

Anne Karabey, görüşün ardından sorunu baş gardiyanla görüştü. Açlık grevindeki tutsaklara neden şeker verilmediğini ve kantinde neden şeker bulundurulmadığını soran anneye baş gardiyan şu yanıtı verdi: "Bayramdan bayrama şeker veriyoruz. Onlar açlık grevinde, bu zaten yasal değil. Şikayetiniz varsa dilekçe yazın." 

Aile, açlık grevindeki bir kişinin olmazsa olmazlarından olan şekeri bile tutsaklara çok gören Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi idaresinin sorunu çözmesini ve bu tutumundan vazgeçmesini istedi.