30 Eylül 2024 Pazartesi

AKP'lilerin ret oyuna rağmen çok dili tabela yapılması kararı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, tarihi ve turistik alanlara giden yollara çok dilli tabelalar asılması önerisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışmaya açıldı. Ancak AKP'li üyeler, bu öneriye ret oyu verdi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesini temsil eden meclis üyeleri, çok dilli tabelalar asılması için bir önerge hazırladı. Üyeler, tabelaların ilçede bulunan tarihi, turistik ve kültürel öneme sahip yerlere asılmasını istedi. Hazırlanan önergede, kentin kültürel zenginliği ve çok dilli yapısı olduğu bilgisi yer aldı. Meclis üyeleri, kentin tarihi boyunca bir arada yaşamış inançlar ve dillerin uyum içinde olduğunu belirtti. Durumun korunması ve hafızaların canlı tutulması gerektiğini dile getirdi. 

Medyascope'un haberine göre öneri, Çınar ilçesindeki yerlerin, kültürel değerlerini tanıtmak ve turistlerin yön bulmalarını kolaylaştırmak amacı taşıyor. Bu yüzden meclis üyeleri, farklı dillerde tabelaların yerleştirilmesi talep etti.

Meclis oylamasında, AKP üyeleri tabelalarla ilgili öneriye ret oyu verdi. Diğer üyelerin oy çokluğu ile çok dilli tabelaların yapılması kararı alındı.