23 Eylül 2024 Pazartesi

ACTİT 30. Genel Kurulunu gerçekleştirdi

Türkiyeli Göçmenler İşçi Kültür Derneği (ACTİT) 3. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT) 30. Genel Kurulu'nu topladı.

Genel kurul, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler ile yakın zamanda yaşamını yitiren antikapitalist enternasyonal kadın aktivist A. Catherine anısına saygı duruşuyla başladı.

Divan seçiminin ardından AvEg-Kon Eşbaşkanı Birsel Ocak açılış konuşması yaptı. Ocak, kapitalizmin varoluşsal krizinin derinleşmesiyle uygulanan neoliberal politikaların dünyasal halk ayaklanmalarını tetiklediğinin altını çizdi. Tunus, Şili, Irak gibi bir çok ülkede halk isyanlarının nedenleri ve gelişmelerini de değerlendiren Ocak, devlet katliamlarına rağmen ezilenlerin sokaktan çekilmediğini, kırıntılara razı gelmediğini söyledi.

Ocak, "Bu dönemin temel karakteri direnmek" dedi, Fransa'dan Türkiye ve Kürdistan'a kadar gerici yasa ve politikalara karşı direnişin büyütülmesi gerektiğini vurguladı. Ocak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü'nün yaklaştığını da hatırlattı, güçlü bir hazırlığın temel görevleri olduğunu ifade etti.

Ocak, ACTİT'in, ayaklanan halkların göçmen halklarıyla  buluşarak, göçmen yasalarına karşı birleşik mücadeleyi örmekle görevli olduğunu da kaydetti.

Faaliyet raporu, sinevizyon gösterimi eşliğinde sunuldu. "Fransa'da artan işsizlik ve yoksulluk, ırkçılık ve yeni göçmen yasası", "Yükselen mücadelenin seyri" başlıkları altında tebliğler sunuldu. Faaliyet raporu ve tebliğlerin değerlendirilmesinin ardından yeni dönem politikası ve eylem hattı üzerine tartışmalar yapıldı.

30 yıldır ACTİT çatısı altında mücadele eden emekçiler, duygu ve düşüncelerini aktardıkları konuşmalar yaptı.

Genel Kurul, yeni yönetimin belirlenmesi için yapılan seçimin ardından sona erdi.