21 Eylül 2024 Cumartesi

Agboray direnişçilerinden CHP'li Özkan'a: Cesaret edip karşımıza çıkmadınız

KESK İzmir Kadın Meclisi direnişteki Agrobay işçilerini ziyaret etti. CHP'li Özkan'a seslenen Agrobay direnişçileri, "Şov yapmaya gerek yok, Meclis'te adalet diye bağırma, adaletse herkes için adalet" dedi.

Sendika ve emek düşmanı Arzu Şentürk'ün işten attığı Tarım-Sen'li Agrobay işçilerinin direnişi 93. gününde. Direnen işçileri ziyaret eden KESK İzmir Kadın Meclisi, "Agrobay işçisi yalnız değildir" dedi.

"Savaşa, şiddete, yoksulluğa karşı barışı, hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz" pankartı ve "Kıdem tazminatıma dokunma", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Agrobay hakkımızı ver", "Sendika hakkımız engellenemez" dövizleri taşındı.

Söz alan direnişçilerden Ayten Yavuz, 22 yıldır Agrobay'da çalıştığını belirtti. Durduk yere sendikalı olmadıklarını kaydeden Yavuz, "Kadınları ucuz iş gücü olarak görüyorlar. Erkekler daha fazla para alıyor ama biz kadınlar hangi işi yaparsak yapalım daha az alıyoruz. Kesintiler de oluyordu. Sendikaya üye olduk, ilk beni çıkardılar sendikayı örgütlüyorsun dediler. Çıkış kodum 04 olmasına rağmen bana tazminat verilmedi. Arkadaşlarıma desteğim diye maaşım var içeride" dedi.

Siyasi partilerle görüştüklerini belirten Yavuz, CHP'li Tuncay Özkan'ın Meclis'te adalet istediği konuşmayı hatırlattı ve Özkan'a şöyle seslendi: "Tuncay bey biz de size gelmiştik adalet için. Ama maalesef ki 92 gün oldu, hiçbir şekilde cevap veremiyorsunuz. Biz Arzu hanımını boğazını sık, paramızı iste demiyoruz. Arkadaşlar Arzu hanımla görüştüm, sorunuzu çözemiyorum bu kadar. Bütün Mecliste sizi aradık ama maalesef cesaret edip karşımıza çıkmadınız. Meclis'te adalet demekle olmuyor, siz sıcacık evinizde yatarken, benim evim buz gibi. Tazminatımı, maaşımı alamadım. Şov yapmaya gerek yok, Meclis'te adalet diye bağırma, adaletse herkes için adalet."

Ziyarette sık sık, "Agrobay işçisi yalnız değildir", "Sendika hakkımız söke söke alırız", "Sendika hakkımız engellenemez" sloganları atıldı.