23 Eylül 2024 Pazartesi

AGİF'ten emperyalist savaş ve işgale karşı eylem

AGİF-Köln, emperyalist savaş ve işgale karşı Weinerplatz'da yaptığı eylemde, halkların kardeşliği için mücadele edeceklerini kaydetti. 

Almanya'nın Köln kentinde AGİF-Köln, "Emperyalist savaş ve işgale karşı" şiarıyla açıklama yaptı. Weinerplatz'da yapılan eylemde, AGİF adına yapılan konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'ya dönük askeri müdahale ve işgalin üçüncü ayına girdiği hatırlatıldı, "Bu Emperyalist Savaşta binlerce sivil insan katledilirken, 5 milyonu aşkın insan da ülkesini terk ederek, mülteci durumuna düştü" denildi.

Konuşmada, "ABD'nin öncülüğündeki NATO ve ittifakları dünyayı kanaya bulayan değil midir? Bugün ABD kurtarıcı gözüyle bakılıyor. Şöyle bir bakın Hiroşima, Nagazaki, Halepçe'ye" vurgusu yapıldı.

"Bugün Türk Sömürgeci Faşizminin yayılmacı politikasına ve işgalci çetelerine karşı da Savaşlara hayır demeliyiz" denilen konuşmada,  "Dün DAİŞ'e karşı onur ve özgürlük savaşı yürütenlere karşı Türk sömürgeci faşizmi kimyasal silah kullanıyor. Almanya Suç ortağı değil midir?  Silah satan SPD savaştan pay kapma peşinde. Afgan, Suriyeli, Kürt mültecilere ikircimli yaklaşmıyor mu? İşte Faşist Erdoğan AB'den destek alıp Kürdistan'da IŞİD çeteleri katliamlar yapmıyor mu?" diye kaydedildi.

Konuşmanın şöyle devam etti: "Bugün ABD ve NATO provokasyonları ile Rusya'nın işgale yöneldiği, neo-faşistlerin iktidarda olduğu Ukrayna, tam da böyle bir paylaşımın güç denemelerine sahne olan coğrafyanın adı olmuştur. Bu gün Ukranya'da ve Kürdistan'da yaşananlar bu paylaşım savaş ve işgallerin sonucudur. Savaş ve işgaller ırkçılığı ve faşizmi büyütür, ezilen halkları birbirine düşman ederler. Emperyalist savaş ve işgallerden halkların hiçbir çıkarı yoktur. Dünya Bankası, IMF, enerji ve petrol için savaş ve işgalin faturasını siz emekçilere ödetecekler! Dün Hitleri, Salazarı, Franco, Mussoloni, Kenan Evrenlerdi bugün Erdoğan, Putin, Macron, Scholz , Biden… Bu savaş NATO ve AB ve Rusya'nın savaşı. Irak'ta, Suriye'de, Afganistan, Srilanka'da bugün Ukrayna ve Kürdistan'da yarın farklı coğrafyalarda gerçekleşecek olan emperyalist paylaşım savaşlarının, halklar için işgal, yıkım, göç, ölüm, yoksulluk getirdiğini unutmayın. Almanya Köln şehrinde yaşayan yerli ve göçmen işçileri, emekçileri, ezilen halkları emperyalist işgal ve saldırganlığa karşı, her yerde mücadeleyi ortaklaştırarak büyütmeye çağırıyoruz. Savaşa ve işgallere karşı yaşasın hakların kardeşliği!"