24 Eylül 2024 Salı

Aile hekimleri uyardı: Taleplerimiz karşılanmazsa eylemlerimiz sürecek

Aile hekimlerinin, 17-18 Şubat günlerinde gerçekleştirdiği iş bırakma eylemine geniş katılım sağlandı. Çok sayıda hekim sendikası ve derneğinin destek verdiği iş bırakma eyleminde birçok sağlık merkezinde acil servisler dışında sağlık hizmeti verilmedi. Aile hekimleri talepleri kabul edilmezse 14-15-16 Mart'ta üç gün iş bırakacak.

Aile hekimleri taleplerinin karşılanması için iki gün iş bırakma eylemi yaptı. Dün ve bugün gerçekleştirilen eyleme çok sayıda aile hekimi katıldı, birçok sağlık merkezinde acil servisler dışında sağlık hizmeti verilmedi.

Aile hekimleri tarafından ceza yönetmeliği olarak tanımlanan 30 Haziran 2021 tarihli Ödeme Sözleşme Yönetmeliği’nin iptal edilmesi ve ücretlerinin artırılması talebiyle 17-18 Şubat günlerinde iş bırakma eylemi yapan aile hekimleri talepleri karşılandığı takdirde eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

HEKİMLER 14-15-16 MART’TA İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAK
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından yapılan açıklamada, ilk iş bırakma eyleminin 24 Ocak tarihinde yapıldığı hatırlatıldı. 17-18 Şubat günlerinde yaptıkları eyleme geniş katılım olduğunu duyuran AHEF, taleplerinin karşılanmaması durumunda AHEF’in öncülüğünde 14-15-16 Mart tarihlerinde üç günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

AHEF Başkanı Dr. Kemal Noyan, temel amaçlarının sağlık sisteminde yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması ve herkesin en iyi sağlık hizmeti almasını sağlamak olduğunu, bu amaçları gerçekleştirecek talepler karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.