20 Eylül 2024 Cuma

Akcanlar Tekstil işçilerinin direnişe 20. gününde

Akcanlar Tekstil işçileri patrona ait Grand Hotel önünden taleplerini yineledi, kazanana kadar mücadele edeceklerini söyledi. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen de cuma günü Balıklı Parkında olacaklarını ayrıca GastroAntep Kültür Yolu Festivalinde tüm dünyaya Akcanlar işçisinin maruz kaldığı haksızlığı aktaracaklarını kaydetti. 

BİRTEK-SEN üyesi Akcanlar Tekstil işçileri direnişte 20. güne ulaştı. "İşten atılan işçilerin geri alınması, pazar tatilini gasp eden 7'li sistem dayatmasının son bulması ve vergi dilimi kesintileriyle açlık sınırına düşen ücretlerde iyileştirme" talepleriyle direnen işçiler, diyalog çağrısında bulunmuş ve eylemlerine ara vermişti. 

Ancak dört gün boyunca hiçbir adım atılmamasının ardından Akcan Tekstil işçileri direnişin 19. günü olan 4 Eylül'de soluğu patrona ait Grand Hotel önünde aldı. 

"7'li sisteme hayır, vergi dilimi zulmüne son, Akcanlar işçisi direne direne kazanacak" pankartının açıldığı açıklamada, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, "Normalde bugün işverene ait her iki otelin de önünde oturma eylemi yapacaktık ancak bugün yaptığımız toplantıda bunu şimdilik bir kaç gün erteleme kararı aldık. Cuma günü saat 18.00'de bütün işçi arkadaşlarımız aileleri ile birlikte Balıklı Parkı'nda toplanacağız" dedi.

14 Eylül'de GastroAntep Kültür Yolu Festivali olduğunu hatırlatan Türkmen, "O Festival için il dışından ve ülke dışından pek çok turist gelecek. Bu iki oteli yarından başlamak ve festival günü de dahil olmak üzere bütün Türkiye'ye ve dünyaya teşhir edeceğiz. Divan ve Grand Otel'in sahiplerine ait Akcanlar Tekstil'de işçilere yapılanları bütün dünyaya duyuracağız" ifadelerini kullandı.