24 Eylül 2024 Salı

AKP'li Bayrampaşa Belediyesinde bir işçi daha Kod 29 ile işten atıldı

Aylardır işçilerin sözleşmelerini uygulamayan AKP'li Bayrampaşa Belediyesi bir işçiyi daha Kod 29 ile işten attı. İşten Atılan işçiler belediye önünde eylem yaptı.

İşçilerin en az 30 aydır sözleşmelerini uygulamayan, sendika temsilcilerini Kod 29 ile işten atan AKP'li Bayrampaşa Belediyesi bir işçiyi daha Kod 29 ile işten attı. Bayrampaşa Belediyesi önünde toplanan işçiler imzalanan sözleşmedeki haklarını ve işten atılan arkadaşlarının işe iadelerini istedi.

Evrensel'de yer alan habere göre; KHK ile belediye şirketlerine geçirilen ve Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlanan sözleşmeyle 2 yıl yüzde 4'lük zamma mahkum edilen Bayrampaşa Belediyesi işçileri 2018 yılında belediye yönetimi ve belediye şirketi BAYPAŞ ile asgari ücretin yüzde 35 üzerinde ücret alacakları sözleşmeye imza atılmış olmasına rağmen en az 30 aydır işçiler haklarını alamıyor. Belediye önünde toplanan işçiler hakkını isteyen arkadaşlarının teker teker işten atıldığını söylüyor.

İŞYERİ TEMSİLCİSİ KOD 29 İLE İŞTEN ATILDI
Yeni toplu sözleşme dayatmasına karşı çıktığı ve başta imzalanan sözleşmenin uygulanmasını istediği için Kod 29 ile işten atılan Hizmet-İş Sendikası 4 No'lu Şube işyeri temsilcisi İzzettin Akan, "Belediye bize asgari ücretin altında bir sözleşme sundu biz de bunu kabul etmedik ve hukuki yollara başvurduk. Bununla birlikte baskı ve mobbing başladı. Dayatılan sözleşmeyi imzalamayan işçilere yevmiye cezası kesildi. En son da işçiler işten atılmaya başlandı. Biz fakiriz biz garibanız ama uysal koyun değiliz" dedi. İşçilerin aleyhinde şahitlik yapmayan işçilerin cezalandırıldığını söyleyen Akan, "Maalesef bu süreçte sendikayı arkamızda görmedik. Sendika belediye yönetiminin arkasında durdu işçilerin arkasında durmadı. Sanki sendika işçilerden değil de belediye yönetiminden para alıyor. Ben sendika temsilcisiyim Kod 29 ile işten atılmış olmak zoruma gitti" diye konuştu.

Eylemlere devam edeceklerini söyleyen Akan, "Bir hafta önce yalancı şahitlerle beni işten attılar şimdi de arkadaşımızı atmışlar. Yeter diyoruz artık buna evde ekmek bekleyen çocuklarımız var 2 bin 800 liraya geçinmeye çalışıyorduk. Aileme bana bir şey olduğu zaman Belediye Başkanı Atilla Aydıner meshuldur. Biz bu işin peşini bırakmayacağız 1 ay değil 5 ay sürse yine de bırakmayacağız onlar rahat edemeyecek koltuklarında" dedi. AKP'Lİ Bayrampaşa Belediyesi yönetimine seslenen Akan, "25 senedir belediyeyi siz yönettiniz İzzettin Akan Mehmet Aydoğdu yönetmedi biz çalmadık çırpmadık, biz emeğimizin hakkını istedik" diye konuştu.

'ÇÖPTEN EKMEK TOPLUYORDUK ŞİMDİ NE YAPACAĞIZ'
Kod 29 ile işten atılan Bayrampaşa Belediyesi temizlik işçisi Mehmet Aydoğdu, "Bunların hiçbirini hak etmedik 20 sene ben buraya emek verdim bu muydu karşılığı? 16-17 sene gece çalıştım ben bugün hakkımızı istediğimiz için işten attılar" dedi. Önceden şoför olarak çalışan Aydoğdu 1 hafta önce süpürgeye çekildiğini söyleyerek, "Süpürgede adam atmak kolay kamyonlarda takip cihazı var, işe gelmedi diyemezler ama süpürgede böyle bir şey yok 4 tane yalancı şahit sonra kapının önü" ifadelerini kullandı. Raporlar hariç işe gelmediği günün olmadığını söyleyen 4 gün işe gelmediği gerekçe gösterilerek işten atılan Aydoğdu, "Önceden çöpten ekmek topluyorduk şimdi ne yapacağız. Hak aramak suçsa hepimizi çıkarsınlar, gözleri aldığımız 2 bin 800 lirada ise gelsinler onu da onlara verelim" dedi.