30 Eylül 2024 Pazartesi

AKP'li belediye her fırsatta Validebağ Korusuna saldırıyor

Tüm uyarılara ve Koruma Kurulunun kararına rağmen sabah saatlerinde zabıta, sivil polis ve belediye çalışanları Validebağ Korusunun mikro-ekosistemi olan otları "kuru ot" iddiasıyla kesti. Duruma engel olmaya çalışan gönüllüler ise sivil polisler tarafından darp edildi. 

AKP'li Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusuna her fırsatta saldırıyor. Sabahın erken saatlerinde, korunun mikro-ekosistemini olan otlar, "kuru ot" denilerek Koruma Kurulunun aleyhte kararına karşı zabıta, sivil polis ve belediye çalışanları tarafından kesildi. 

Çalışmayı engellemeye çalışan Validebağ gönüllüleri ise sivil polis tarafından darp edildi. 

Otların Korunun mikro-ekosistemi olduğunu kaydeden Validebağ Savunması şu açıklamayı yaptı: "Üsküdar Belediyesi'nin ‘kuru ot' diyerek zabıta, sivil polis, belediye çalışanları zorbalığıyla kestiği bitkiler, koru ekosisteminin bir parçası ve canlıların yaşam alanıdır. Üremek için kelebekler yumurtalarını yapraklarına bırakmakta, arılar çiçeklerinden beslenmekte, kuşlar yuvalarını altlarına yapmakta, kirpiler, kaplumbağalar gibi yaban hayattan birçok canlı bu alanlarda yaşamaktadır. 

İşlenen bu suç koru otsu bitkilerinin yaşam döngüsüne olduğu kadar ekosisteme, korunun ev sahipliği yaptığı binlerce canlıya geri dönüşü çok zaman alacak şekilde zarar veriyor Bu şiddetli gürültü tüm yaban hayatını ürkütmüş ve göç ederken koruda mola vermesini beklediğimiz leyleklerin alana inmesini engelleyecek."