22 Eylül 2024 Pazar

Almanya, Fransa ve İngiltere'de Paris katliamı protestosu

Almanya, Fransa ve İngiltere kentlerinde sokağa çıkan çok sayıda kişi Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik saldırıya tepki gösterdi. Katliamın sarayın organize bir planı olduğunun altının çizildiği eylemde, birleşik mücadele ve sokakta hesap sorma çağrısı yapıldı.

Fransa'nın Paris kentinde bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik saldırıda katledilen 3 kişi için Almanya, Fransa ve Londra kentlerinde eylemler gerçekleşti.

'FRANSA DEVLETİ, TÜRKİYE DEVLETİ TARAFINDAN YÖNLENDİRİLDİ'
Almanya'nın Stuttgart kentinde Rotebühlplatz'da "Şehit Namirin", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Terörist Erdoğan" sloganlarıyla düzenlenen eylemde, "Türk devletinin Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği savaştan dolayı mülteci olmuş ve burada örgütlülüğünü değişik kurumlar ile yürüten Kürtlerin hedef hale getirilmiş olmasını protesto ediyoruz. Fransa devletinin bunu Türkiye devleti tarafından yönlendirildiğini bilerek, sorumluluğunu yerine getirmelidir" diye kaydedildi.

'TÜRK DEVLETİNİN ORGANİZE SALDIRISIDIR'
Fransa'nın Nancy kentinde ise Place Maginoz meydanında sosyalist gençlik örgütü Young Strugle'ın çağrısıyla gerçekleşen eylemde "Bu faşist katliam, Türk devletinin organize, planlı bir saldırısıdır" vurgusu yapıldı.

Saldırının HDP İzmir İl Örgütünde Deniz Poyraz'ın katledildiği saldırının devame olduğu belirtilen ve saldırının ne ilk ne de son olacağına dikkat çekilen açıklamada, Kürt halkına yapılan bu saldırı aynı zamanda devrimcilere, sosyalistlere, demokratlara, verilen bir mesajdır. Bu tür saldırı ve katliamlar ne Kürt halkına ne de devrimci sosyalistlere geri adım attıramaz. Bu katliamların hesabı mutlaka sorulacaktır" denildi.

Birleşik mücadeleyi yükseltme ve alanlara çıkma çağrısı yapılan açıklamada, "Paris'te Kürt halkına yapılan siyasi soykırım saldırısını şiddetle lanetliyor, sorumlulardan hesabını mutlaka soracağımızı belirtiyoruz" denildi.

Eylemde sık sık "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Şehit Namirin", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Terörist Erdoğan" sloganları atıldı.

'KATİL ERDOĞAN'
İngiltere'nin başkenti Londra'da ise Demokratik Güçbirliği'nin çağrısıyla King's Cross İstasyonu önünde çok sayıda kişi bir araya geldi.

Katliamın saray rejimi tarafından organize edildiği vurgulanan konuşmalarda kesintisiz eylem çağrısı yapıldı. Fransa'nın 9 Ocak katliamının üstünü örttüğünü hatırlatan konuşmacılar, Fransa büyükelçiliği önünde yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı.

Eylemde sık sık "Katil Erdoğan, işbirlikçi Avrupa", "Katliamların hesabı sorulacak", "Diktatör Erdoğan" sloganları atıldı.