21 Eylül 2024 Cumartesi

Almanya SKB: Irkçılığa, şiddete karşı isyandayız

Almanya SKB, bir çok kadının göç yollarında yaşamını kaybettiğinin vurgulayarak Suriye'den Avrupa ülkelerine gelen kadınların ve çocukların yaşadıklarının ise daha acı olduğunu belirtti. İşyerinde, evde, sokakta savaşın tüm yıkımını yaşayan kadınlar Avrupa ülkelerinde de Emperyalist devletlerin göçmen karşıtı politikaları nedeniyle ırkçı saldırılarla, ötekileştirici uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadır" dedi.
Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'nun (AvEG-Kon) Avrupa çapında başlattığı "Irkçılığa hayır, dayanışmaya evet" kampanyasına ilişkin açıklama yaptı.
 
"Irkçılığa, şiddete karşı isyandayız" diyen Almanya SKB, "Bizler yaşadığımız topraklardan savaş, yoksulluk, siyasi baskılar, işsizlik gibi nedenlerle topraklarından göç etmek zorunda kalan  kadınlarız. Yaşadığımız ülkeleri terk etmek zorunda kalarak göç yollarına düşen biz kadınlar mülteciliğin başka sorunlarıyla karşı karşıya kalıyoruz" dedi.
 
Bir çok kadının göç yollarında yaşamını kaybettiğinin vurgulandığı açıklamada, Suriye'den Avrupa ülkelerine gelen kadınların ve çocukların yaşadıklarının ise daha acı olduğunu belirterek "İşyerinde, evde, sokakta savaşın tüm yıkımını yaşayan kadınlar Avrupa ülkelerinde de emperyalist devletlerin göçmen karşıtı politikaları nedeniyle ırkçı saldırılarla, ötekileştirici uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadır" diye ifade edildi.
 
Ucuz iş gücü olarak sözmürülen göçmen kadınların kadınlar, evde, işyerinde cinsel taciz ve tecavüz saldırısı ile karşı karşıya kaldığı ve katledilen göçmen kadın sayısının arttığı kaydeilen açıklamada, "AFD gibi ırkçı partilerin göçmen karşıtı politikaları nedeniyle oylarını artırarak yükselişe geçmesi Chemnitz örneğinde olduğu gibi göçmenleri ve göçmen kadınları hedef alan saldırılarla birleşmiştir. Şehirlerden uzak izole edilmiş kamplarda yaşamak zorunda bırakılarak taciz ve hatta tecavüze uğramayan kadınlara yaşam alanları daraltılmakta, şiddet yaşamın bir parçası haline getirilmektedir" diye aktarıldı.
 
"Biz SKB'li kadınlar, ırkçılığa, göçmen karşıtlığına, siyasi yasaklara, polisyasasına, şiddete karşı yaşadığımız Almanya topraklarında susmayacağımızı, itat etmeyeceğimizi haykırarak tüm kadınları mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" denilen açıklamada kampanyanın talepleri şu şekilde sıralandı:
 
- Göçmen kadınlara yönelik ayrımcı yasalar ve uygulamalar kaldırılsın.
 
- Irkçı faşist partiler kapatılsın. Irkçı saldırıları gerçekleştirilen failler ortaya çıkarılarak yargılansın.
 
- Demokratik göçmen kadın örgütlerine yönelik kriminalizasyon son bulsun.
 
- Şiddete uğrayan kadınlar için sosyal projeler gerçekleştirilsin, kadın barınma evleri açılsın.
 
- Kadınlara yönelik başta ücret eşitsizliği olmak üzere tüm ayrımcı uygulamalar kaldırılsın.
 
- Yeni polis yasası kaldırılsın.