21 Eylül 2024 Cumartesi

Almanya'da iklim grevine 250 bin kişi katıldı

250 bin kişinin katılımıyla Almanya'da 15 Eylül Küresel İklim Grevinde, iklimi korumanın önemine dikkat çekti.

Almanya'da 250 bin genç, işçi ve emekçi 15 Eylül Küresel İklim Grevi için sokaklara çıktı.Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, gençliği kapitalist sistemin iklim krizine karşı 15 Eylül'de sokaklara, meydanlara çıkarak Küresel İklim Grevine güçlü katılım çağrısında bulunmuştu.

Sosyalist gençler Almanya'nın Hamburg, Köln, Duisburg, Berlin, Leipzig, Dessau, Stuttgart, Hildesheim, Frankfurt, Viyana (Avusturya) ve diğer birçok şehirde sokaklara çıktı.

Sosyalist gençler, geçtiğimiz hafta sonu Münih'te Uluslararası Otomobil Fuarı'na (IAA) karşı çevreci örgütlerin düzenlediği ve 10 bin kişinin katıldığı merkezi protestoya da katılmış, oradan aldıkları güçle de 15 Eylül Küresel İklim Grevine güçlü katılım sağladılar.

Almanya'daki 15 Eylül eylemlerinde, "Yeşil kapitalizm yoktur!", "İklimi korumak zor değil", "Ücretsiz yerel ulaşım", "Almanya'dan Rojava'ya-iklim koruma Antifa demektir!", "Gençlik çoktan farkına vardı, iklimi koruma sınıf mücadelesi demektir!" sloganları atıldı, aynı sloganların yer aldığı dövizler taşındı.

Birçok kentte diğer devrimci örgütlerle ortak devrimci bloklar örgütlendi. Genç kadın örgütü ZORA, Onur İsyanı, Enternasyonal Gençlik (IJ), Yeni Demokratik Gençlik (YDG), Gelecek için Öğrenciler ve Gelecek için Cumalar ortaklaşarak eylemlere katıldı. Böylece devrimci gençler, kadınlar, LGBTİ+'lar ve işçiler hep bir ağızdan sloganlarını haykırdılar.

Eylemlerde, "Ya Sosyalizm Ya Yok Oluş", "İklimi Koruma Antifa Demektir", "Kapitalizmi yıkalım", "Küresel ısınmaya son", "Başka gezegen yok" sloganlarının öne çıktığı pankartlar taşındı.