21 Eylül 2024 Cumartesi

Aluform işçilerinin direniş çadırı jandarma eşliğinde söküldü

408 gündür gasp edilen hakları için direnen Aluform Pekintaş işçilerinin dün gece jandarma eşliğinde direniş çadırı söküldü. Düzce Valisi'nin desteğiyle birçok hukuksuzlukla direnişi kırmaya çalışan patrona rağmen işçileri direnişe devam ediyor.

Aluform Pekintaş direnişi 408. gününde. Tazminat hakları gasp edilen, işsizlik ödeneği almaları engellenen işçiler direnişi sürdürürken, sendika ve emek düşmanı patron da işçilerin direnişini kırmak için her türlü yola başvuruyor.

Cephe ve çatı panellerinin üretildiği Alüminyum fabrikası Aluform Pekintaş'ta işçiler kölece çalışma koşullarına karşı 2022 yılında Türk Metal'e üye olmuştu. Sendika düşmanı patron ve yöneticileri, 19 Ekim 2022'de işçi kıyımına başlamış, işçilerin tazminat hakkı ve işsizlik ödeneği gasp edecek kodlarla işten atmıştı. Peyder pey işten atmalar devam ederken, sendikalı işçiler de e-devlet şifrelerini vermesi için tehdit edildi, baskı gördü.

Fabrika önünde direniş çadırında mücadelesini sürdüren işçilerin çadırı ve pankartları defalarca söküldü, direnişçilerin fabrikaya yaklaşması engellendi. Düzce Valisinin desteğiyle direnişi engellemeye çalışan patronun talimatıyla dün gece yarısı direniş çadırı jandarma eşliğinde söküldü.

Buna rağmen sabahın erken saatlerinde direniş alanına giden işçiler, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.