20 Eylül 2024 Cuma

Ankara'da kiosk cihazı yine bozuldu: Yolcular fazla ücret ödemeye zorlandı

Ankara'da MTA Metro İstasyonu'ndan kiosk cihazları yine bozuldu. Güvenlik tarafından kredi kartından yükleme yapmaya zorlanan yolcular, 21 lira olan biniş ücreti 25 liraya çıktığı için reddetti. Sorunun belediyeden kaynaklandığını kaydeden Ankaralılar turnikeleri aşarak metroya bindi. Güvenlik, yolcuları metrodan indirmeye çalıştı ancak tepki üzerine geri adım attı. 

Ankara'da 12 Ağustos'ta MTA Metro İstasyonu'ndan kiosk cihazlarının bozuk olması sebebiyle yolcular kartlarına para yükleyemedi. Metro güvenlikleri, yolcuları kredi kartıyla metroya binmeye ya da dolmuşa binmeye yönlendirdi.

Ankarakart ile biniş 21 lirayken kredi kartıyla 25 lira olduğu için bir grup yolcu duruma itiraz etti ve turnikeden ödeme yapmadan geçti. Metro güvenliği parasız geçen yolculara engel olamayınca metroyu hareket ettirmemek ile tehdit etti. Hatanın belediyeden kaynaklandığını, bunun için fazla para vermeyi kabul etmediklerini söyleyen yolcular da güvenliğe tepki gösterince güvenlik geri adım atmak zorunda kaldı. Metro yola devam etti. 

Sendikaorg'un haberine göre Ankaralılar kiosklardan şikayetçi çünkü Ankara Büyükşehir Belediyesi kiosklar için ücret toplama sisteminde değişiklik yaptı. Ankarakart kredi kartı ile yapılan yüklemelerden komisyon alınmaya başlandı. Nakit yüklemelerde kesinti yok fakat sık sık cihazlar bozuluyor, tamiri ise gecikiyor. Metro istasyonlarında çalışan kiosk cihazı bulmak neredeyse imkansız. Milyonlarca Ankaralı, internet üzerinden komisyon ödeyerek kredi kartlarıyla yükleme yapmaya mecbur bırakıldı.

Öte yandan kredi kartı ile yapılan ödemede ise 21 lira olan biniş ücreti 25 liraya yükseliyor. Sözleşmenin yapıldığı ASİS'in yönetim kurulunda ise tanıdık bir isim var: Ethem Sancak. Daha önce bu şirkete ne kadar para verildiğine, yapılan yüklemelerin ne kadar süreyle şirketin tasarrufunda kaldığına dair detaylar ise sorulmasına rağmen yanıtsız bırakıldı.