21 Eylül 2024 Cumartesi

Ankara'da sahte bildiriler dağıtılıyor

Ankara'da HDP, CHP ve İYİP imzalı sahte bildiriler dağıtılıyor. Kışkırtıcı ifadelerin yer aldığı bildiriler sosyal medyadan tepki yağarken, AKP ve hükümetten henüz açıklama gelmedi.
Ankara'da muhalif partilere ait olduğu iddia edilen sahte bildiriler dağıtılıyor. 
 
Bildilerin altında HDP, CHP ve İYİP imzaları var. Ancak bildirilerde yazan ifadeler, söz konusu partilerin seçim beyannamelerinde yer almadığı gibi provokatif olduğu görülüyor.
 
Sahte bildirilere milletvekili adayları ve seçmenlerden tepki geldi. 
 
HDP İstanbul Milletvekili adayı Ahmet Şık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yalanı, sahteciliği, dalavereyi, hırsızlığı en iyi bilen din şarlatanı AKP isimli mafya Ankara’da bu broşürleri dağıtıyormuş" dedi.
 
HDP Ankara Milletvekili adayı Veli Saçılık da "Sahte HDP bildirisi dağıtıyor AKP. Biz AKP'nin yalanlarıyla baş edeceğiz ve bu AKP'ye dert olacak. (Metro çıkışlarına saçıyorlar bunları, polis istese iki dakikada tespit eder yapanları) Ankara Valisi iki kişiye TOMA göndermeyi biliyor ama sahte bildiri dağıtan çeteyi seyrediyor" açıklaması yaptı.
 
 
Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: "Kalleşlik nedir? Budur mesela. Bu sahte broşürler sabah Ankara'da dağıtılmış. Hasım olmanın bile bir ahlakı, adabı olmalı!"
 
 
 
Oyuncu Sermet Yeşil de "Böyle siyaset yapabilmek için gerçekten Hitler’in propaganda bakanı Goebbels aklına sahip olmak lazım. Ankara’da muhalefet partilerine ait gerçek olmayan afiş ve broşür çılgınlığı var. Düzgün siyaset yapamayınca vatan hainliği yapmış oluyorsunuz. Ama sizin kutsalınız yok, normal" dedi.