30 Eylül 2024 Pazartesi

Antalya'da milletvekillerinin tutuklanmasına tepki

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP ve CHP'li üç milletvekilinin tutuklanmasına tepki göstererek "Halkın iradesi gasp edilemez" dedi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Millevtekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enir Berberoğlu'nun vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmasını Attalos Meydanı'nda protesto etti.

"Halkın iradesi gasp edilemez" pankartının açıldığı eylemde konuşan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, "CHP ve HDP'li üç milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi sadece onlara oy vermiş vatandaşlara değil asgari demokratik değerleri savunan, bunlara inanan tüm kesimlere yönelik bir saldırı ve saygısızlıktır" diye belirtti.

Halkın seçtiği milletvekillerinin Saray talimatıyla tutuklanmasının halkın iradesine ve demokrasiye darbe olduğu vurgulayan Sönmez, "Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, buradan iktidarı uyarıyor, Meclis'i tümden işlevsizleştirmeye, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik sistematik yöneliklerine, baskılara karşı boyun eğmeyeceğimizi bilirtiyoruz" dedi.