20 Eylül 2024 Cuma

Artvin'de katledilen Reşit Kibar soruşturmasına gizlilik kararı

Borçka Cumhuriyet Başsavcılığı, Artvin'de ormanları yok etmek isteyenlerin silahlı saldırısı sonucu katledilen Reşit Kibar ile ilgili soruşturmaya gizlilik kararı getirdi. Bu arada Halkevleri, Borçka Adliyesi'ne giderek AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukat Özkan, "Hem şirketlerin hem de siyasi iktidarın bütün sorumluluklarının açığa çıkarılması için adalet mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Artvin'in Cankurtaran mevkisinde mesire alanı projesi adı altında ormanlık alanda ağaç kesimini engellemek isteyen halka yönelik silahlı saldırıda Reşit Kibar'ın öldürülmesi, Ersan ve Gökhan Koyuncu'nun yaralanmasına ilişkin soruşturmaya Borçka Cumhuriyet Başsavcılığı gizlilik kararı getirdi.

HALKEVLERİ FARUK ÇELİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, Halkevleri Genel Sekreteri Özgür Ersoy, Halkevleri Hukuk sekreteri avukat Haktan Özkan, Borçka Halkevi Şube Başkanı Temel Kılıç ile birlikte Borçka Adliyesi'ne giderek AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan avukat Haktan Özkan, "Hem bu şirketlerin hem de siyasi iktidarın bütün sorumluluklarının açığa çıkarılması için adalet mücadelemize devam edeceğiz” dedi.