20 Eylül 2024 Cuma

As Plastik direnişi 4. gününde: Sermayeye boyun eğmeyin

İşten atılan As Plastik işçilerinin direnişi 4. gününde. İçeride çalışan işçilere seslenen direnişçiler, "Korkmayın, sendikalı olun" dedi. 

As Plastik işçilerinin direnişi 4. gününde sürüyor. Türk-İş'e bağlı Petrol-İş'te örgütlü işçiler TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından grev kararı alan  Bunun üzerine patron sendika temsilcisi 4 işçiyi, onlara destek veren 3 işçiyi daha işten çıkarmıştı.

İşçiler 2 Eylül'de kapı önünde direnişe başladı. Patronun içeride mobbing ve baskıyı artırması ve sendika düşmanlığına devam etmesi üzerine direnen işçiler, içerideki işçilere seslendi. "Korkmayın, haklarınızı koruyan, onurunuzu koruyun. Sendikalı olmaktan asla vazgeçmeyin. Sermayenin zorbalığına haksızlığına boyun eğmeyin. Bizler as plastik çalışanları olarak haksız bir şeklide işimize son verildi. Yalnızca sendikalı olduğumuz için hakkımız için onurumuz için mücadele ediyoruz destek verin, birlik erin, sendikalı olun. Sermayeye boyun eğmeyin" diyen işçiler sık sık, "As Plastik işçisi direnişin simgesi", "Bıçak kemikte grev kapıda" sloganları attı.